Breaking News
Home / Lajme / Gostivar / Asociacioni ADI Gostivar, një prej organizatave civile fituese të Grantit IPA të Bashkimit Evropian

Asociacioni ADI Gostivar, një prej organizatave civile fituese të Grantit IPA të Bashkimit Evropian

Shkup, 18 dhjetor 2015 – Njëzet organizata civile kanë marrë grante përmes Instrumentit për ndihmë paraqasëse (IPA) të Bashkimit Evropian. Mjetet në vlerë prej një milion e 500 mijë eurove do të shfrytëzohen për realizimin e projekteve për përforcim të sektorit civil.

Në dorëzimin e sotëm të marrëveshjeve për grant, ambasadori i BE-së Aivo Orav theksoi se përfshirja e shoqërisë civile në politikat kyçe, reformat sociale dhe ekonomike është me rëndësi qenësore.

“Jemi të lumtur që të shohim akoma më shumë nisma nga shoqëria civile për për inkaudrimin e tyre praktik në reformat e ndërlidhura me BE-në dhe për bashkëpunim shumëstrukturor me institucionet qeveritare”; tha Orav, duke paralajmëruar se Bashkimi Evropian edhe në të ardhmen do të vazhdojë t’i japë mbështetje organizatave civile në Maqedoni.

Ministrja e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Marta Arsovska – Tomovska theksoi se në disa vitet e fundit Qeveria ndërmerr numër të madh të reformave me qëllim që ta përmirësojë sundimin e mirë dhe ta përshpejtojë zhvillimin ekonomik.

“Qeveria bson se transparenca dhe inkuadrimi civil luajnë rol të rëndësishëm në nxitjen e llogaridhënies, promovimin e inovativitetit dhe zhvillimin dhe përmirësimin e performansave të Qeverisë”, theksoi ministrja Arsovska-Tomovska.

Në këtë drejtim, ministrja i përmendi Strategjinë për bashkëpunim me sektorin civil 2017-2015, thirrje për mbështetjen financiare të shoqatave dhe dhe fondacioneve, Ligjin për vullnetari, Ligjin për shoqata dhe fondacione…

Projeket të cilët kanë marrë mbështetje financiare nga BE-ja do të realizohen në 13 deri 18 muajt e ardhshëm. /Radio Vala

713 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Alumni-t e UEJL-së, yjet e suksesit në botë

Тë mërkurën (10 tetor) rektori i Universiteti të Evropës Juglindore (UEJL), Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: