Home / Komunat / Mexhiti dhe Ismajli përkrahin idenë për themelimin e Asociacionit Mbarëkombëtar të Komunave Shqiptare në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni

Mexhiti dhe Ismajli përkrahin idenë për themelimin e Asociacionit Mbarëkombëtar të Komunave Shqiptare në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni

Shkup, 22 dhjetor 2015 – Instituti për Studime Politike dhe Ndërkombëtare në bashkëpunim me Komunën e Çairit në kuadër të përmbylljes së aktiviteteve, gjatë ditës së djeshme, priti për një vizitë pune kryetarin e Komunës së Shtimes dhe njëherit, kryetar të Asociacionit të Komunave të Kosovës dr.Naim Ismajlin.

Pas një prezantimi të shkurtër nga drejtori i Institutit, prof. dr. Ylber Sela, të pranishmëve ju drejtua Naim Ismajli i cili foli në temën “Të arriturat dhe sfidat e pushtetit lokal në Kosovë” para një auditoriumi të gjërë të të pranishmëve, kryesisht studentë dhe njohës të çështjeve të pushtetit lokal.

Ismajli kishte rastin që të prezantojë funksionimin e pushtetit lokal në Kosovë në përgjithësi duke veçuar Komunën e Shtimes e cila paraqet një nga komunat e mesme për nga madhësia e banorëve por edhe për nga territori.

Fjalim rasti mbajti edhe kryetari i Komunës së Çairit Izet Mexhiti i cili falënderoi mysafirin për ardhjen dhe nderin që t’ju drejtohet të pranishmëve duke ndarë të gjitha eksperiencat e veta si një kryetar komune por edhe si Kryetar i Asociacionit të Komunave të Kosovës.

Me këtë rast Mexhiti ngriti idenë për themelimin e Asociacionit Mbarëkombëtar të Komunave Shqiptare në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, duke shtruar dhe potencuar edhe njëherë nevojën e madhe për një bashkëpunim ndërkufitar si dhe mundësitë e shumta që zgjerimi i këtij bashkëpunimi të sjellë edhe frytet e veta me fitimin e IPA fondeve të ndryshme nga BE-ja por edhe fonde të tjera nga organizata ndërkombëtare.

Kjo ide u mirëprit edhe nga Ismajli i cili potencoi se ky asociacion i ri do t’i rriste mundësitë për materializimin e shumë çështjeve edhe në praktikë.

“Idetë e tilla dhe zgjerimi i bashkëpunimit sidomos me institucione ku mund të akumulohen interesa të përbashkëta dhe ku sfidat e qytetarëve mund të trajtohen me qasje dhe përvoja pragmatike të cilat dalin nga shkëmbimi i përvojave dhe bashkëpunimi i ndërsjellë, gjithmonë do jenë prioritet i menaxhmentit të Komunës së Çairit”, thuhet në njoftimin e komunës..

Komuna e Çairit do të vazhdojë të përkrahë iniciativa për avancimin dhe ngritjen profesionale të stafit dhe studentëve si ardhmëria më e ndritshme e kombit. /Radio Vala

202 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Në Shkup dje 10 ndeshje në komunikacione, dy persona rëndë të lënduar

Shkup, 9 mars 2017 – Tetë persona janë lënduar, prej të cilëve dy më rëndë …

Lini një Përgjigje