Breaking News
Home / Lajme / Gostivar / Kryetari Nevzat Bejta vizitoi Bashkinë e Elbasanit. Me kryetarin Qazim Sejdini këmbyen përvojat në qeverisjen lokale

Kryetari Nevzat Bejta vizitoi Bashkinë e Elbasanit. Me kryetarin Qazim Sejdini këmbyen përvojat në qeverisjen lokale

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Bejta qëndroi për vizitë në Bashkinë e Elbasanit. Gjatë takimit zyrtar që u realizuar me ftesë të kryetarit të Bashkisë, Qazim Sejdini, u diskutuan tema që ndërlidhen me funksionimin e Pushtetit Lokal. 

Me këtë rast, kryetari Nevzat Bejta u interesua për investimin e kryer në Elbasan sa i përket riciklimit të mbetjeve urbane. Në këtë Bashki ka nisur ndërtimi i impiantit të parë të prodhimit të energjisë nga mbetjet.

“Impianti i parë në vend për trajtimin e mbetjeve urbane me vlerë 22 milion euro sapo ka nisur së ndërtuari. I vendosur në vendgrumbullimin e mbetjeve në anë të ish kombinatit metalurgjik në Elbasan, ky impiant nga njëra anë i jep zgjidhje një problemi serioz në vend, mbledhjes dhe grumbullimit të mbetjeve, por nga trajtimi teknologjik i tyre do të përfitohet edhe energji e gjelbër. Në fazën e shfrytëzimit është parashikuar të prodhohet rreth 17 250 Mwh energji në vit”, njoftoi kryetari i Bashkisë së Elbasanit, Qazim Sejdini.

Kryetari Nevzat Bejta tha që në Komunën e Gostivarit problem akut që kërkon zgjidhje mbetet ndërtimi i impiantit për trajtimin e mbetjeve urbane, prandaj po shihen të gjitha mundësitë për tejkalimin e kësaj situate.

Në takim, u këmbyen edhe përvoja tjera rreth funksionimit të Pushtetit Lokal. Në këtë drejtim, kryetari Nevzat Bejta përmendi investimin e kryer në ngritjen dhe funksionimin e Stacionit Filtrues të ujit për pije në Komunën e Gostivarit.

Vizita e delegacionit të Komunës së Gostivarit, ku të pranishëm ishin edhe shefi i kabinetit, Bashkim Hasani, shefi i Sektorit të Urbanizmit, Jeton Salija dhe shefi i Zyrës për Zhvillim Ekonomik Lokal, Pajtim Saiti, u realizua në ditën e Verës, një festë tradicionale që mbahet në Bashkinë e Elbasanit dhe shumë qytete të tjera të Shqipërisë. Kryetari Nevzat Bejta, i shoqëruar nga homologu Qazim Sejdini vizituan sheshin e qytetit ku po zhvillohej festa.

Gjatë vizitës në Elbasan, kryetari Nevzat Bejta takoi edhe deputetin e Vlorës, Fatmir Toçi, ndërkohë që dha edhe një intervistë për Radio Televizionin Shqiptar (RTSH). 

457 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Gostivari pasurohet edhe me një akademi për portjer

Nga data 15.10.2018 (e Hënë) në Gostivar do të fillon me punë akademia për portjer të …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: