Breaking News
Home / Lajme / Gostivar / Bejta takoi banorët e Banjicës së Epërme: Komuna çdoherë do të jetë në anën e qytetarëve

Bejta takoi banorët e Banjicës së Epërme: Komuna çdoherë do të jetë në anën e qytetarëve

Me kërkesë të banorëve të fshatit Banjicë të Epërme, kryetari i Komunës së Gostivarit, z.Nevzat Bejta realizoi takim për të dëgjuar shqetësimin e tyre sa i përket hapjes së një xeheroreje të re për eksploatim të lëndëve të para minerale – gurë gëlqeror në periferi të fshatit të tyre.

Me këtë rast, kryetari Nevzat Bejta shprehu mirëkuptim për shqetësimin e tyre duke i siguruar se Komuna e Gostivarit çdoherë do të jetë në anën e qytetarëve për çdo problem eventual që mund të shfaqet.

Kryetari Nevzat Bejta e mori për obligim që ankesat e qytetarëve t’i adresojë deri tek institucionet qeveritare dhe të njëjtat të shqyrtohen atje ku dhe është sjellë vendimi për dhënien e koncesionit.

Banorët shprehin droje se minimi i hapësirës si dhe puna me makina të rënda në të ardhmen do të shkaktojë ndotje si dhe do tua dëmtojë shtëpitë dhe të mbjellat e tyre bujqësore.

Duhet theksuar se pëlqimi për funksionimin e xeherores për eksploatim të lëndëve të para minerale – gurë gëlqeror është dhënë  në muajin shkurt të vitit 2013 nga udhëheqja e atëhershme komunale. 

431 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Gostivari pasurohet edhe me një akademi për portjer

Nga data 15.10.2018 (e Hënë) në Gostivar do të fillon me punë akademia për portjer të …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: