Breaking News
Home / Lajme / Gostivar / Vijojnë përgatitjet për implementimin e sistemit të "eRegulations" në Komunën e Gostivarit

Vijojnë përgatitjet për implementimin e sistemit të "eRegulations" në Komunën e Gostivarit

Përgatitjet për implementimin e sistemit të “eRegulations” në Komunën e Gostivarit është në vijim e sipër.

Realizuesit e projektit, në mjediset e Këshillit Rinor, organizuan takim informativ me drejtuesit e Sektorëve të Komunës, për t’i njoftuar ato me projektin dhe aktivitet që do të realizohet në periudhën në vazhdim. Prezantimi u ndoq edhe nga kryetari i Komunës, Nevzat Bejta.

Projekti është në fazën fillestare, ndërkohë që është definuar lista me procedurat që do të zbatohen në suaza të projektit. Ky sistem është mjaftë i rëndësishëm në “eGovernment” (Qeverisje elektronike).

Më 27 tetor të vitit 2015, me mbështetje të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim (SDC), u nënshkrua memorandumi për bashkëpunim mes UNDP-së dhe UNCTAD-it, me çka  Komuna e Gostivarit do të fillojë me implementimin e sistemit të “Regulations” (procedurat elektronike), një sistem mjaftë i rëndësishëm në “eGovernment” (Qeverisje elektronike) i cili është zhvilluar nga “UNCTAD” për të mundësuar informacione për procedurat administrative në mënyrë të qartë dhe transparente.

Me realizimin e këtij projekti, Komuna e Gostivarit dhe përmes saj edhe Republika e Maqedonisë, do të përfshihet në hartën e Kombeve të Bashkuara për shtete dhe Komuna transparente.

Sistemi i “eRegulations”, i pasqyron procedurat hap pas hapi nga këndvështrimi i përdoruesit/shfrytëzuesit dhe ju jep qasje deri tek detajet për kontaktet e ndërmarrjeve, departamenteve dhe personave përgjegjës për procedurat, format dhe kërkesat, ligjet dhe regullativat, çmimin dhe kohëzgjatjen. Është një platformë e cila përdoret për nga qeverisjet dhe agjencitë publike për të qartësuar dhe thjeshtësuar procedurat qoftë në nivel qendror dhe atë lokal.

Qytetarët e Gostivarit do të kenë qasje të qartë deri tek informatat për procedurat administrative të cilat përdoren për bizneset dhe operatorët tjerë të cilët përfshinë komunën. Po ashtu, Komuna e Gostivarit do të ketë mundësi për t’ju ofruar informata të përditësuara qytetarëve, metodologji për thjeshtësimin e procedurave dhe një platformë për të diskutuar me përdoruesit e sistemit.

Në projekt parashikohet konfigurimi dhe instalimi i sistemit “gostivar.eregulations.org”, dokumentimi i së paku 15 procedurave në sistem në gjuhën angleze, shqipe dhe maqedonase, propozimi për thjeshtësimin ( zvogëlimi i hapave, kërkesave dhe kohëzgjatjes) për 3 proceduara, si dhe trajnim i partnerit lokal për përdorimin, përditësimin dhe zgjerimin e portalit më procedura të reja. Faqja elektronike në internet, ku dhe qytetarët do të mund të arrijnë deri tek informatat, do të vihet në funksion në gjysmën e parë të vitit 2016.

Vlera e përgjithshëm e projektit është 136 mijë dollarë.  Komuna e Gostivarit është institucioni i vetëm në Maqedoni që realizon këtë projekt përmes UNCTAD-it.

395 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Gostivari pasurohet edhe me një akademi për portjer

Nga data 15.10.2018 (e Hënë) në Gostivar do të fillon me punë akademia për portjer të …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: