Home / Lajme / Bartësit e listave në NJZ 1 dhe NJZ 2 nga BDI-ja filluan fushatën zgjedhore nga Muzeu i luftës së UÇK-së

Bartësit e listave në NJZ 1 dhe NJZ 2 nga BDI-ja filluan fushatën zgjedhore nga Muzeu i luftës së UÇK-së

Shkup, 21 Nëntor 2016
Bashkimi Demokratik për Integrim filloi zyrtarisht fushatën zgjedhore në Shkup, ku bartësit e listës për Njesitë 1 dhe 2, Artan Grubi dhe Ejup Alimi vizituan Muzeun e Lirisë, të njohur si Muze i Luftës së UÇK-së.
Fushatën BDI-ja e filloi nga Muzeu i Lirisë, pasi, siç thanë, edhe kandidatët e këtyre dy njesive, duhet rikujtuar se nuk janë harruar idealet e nisura nga Ushtria Çlirimtare Kombëtare, dhe se çka është filluar si UÇK, do të vazhdohet nga BDI-ja në Kuvendin e Maqedonisë.
“Zanafilla e BDI-së është Ushtria Çlirimtare Kombëtare dhe merita e UÇK-së është çdo e arritur e shqiptarve në Republikën e Maqedonisë. Ne si deputetë të ardhshëm në Kuvendin e Maqedonisë do të vijojmë punën e nisur nga lufta e lavdishme e UÇK-së, e transferuar më pastaj në veprat e BDI-së dhe kryetarit Ali Ahmeti dhe nëpërmjet aktivitetit tonë të përbashkët besoj se do ja arrijmë qëllimit të përbashkët, barabarsisë së plotë në çdo aspect të veprimit shoqëror politik”, tha bartësi i listës në Njesinë 1, Artan Grubi.
Bartësi i listës së BDI-së për Njesinë numër 2 Ejup Alimi para të pranishëmve ritheksoi rëndësinë e nisjes së fushatës pikërisht nga ky muze.
“Këtu është baza që duhet të mësojmë edhe për gjeneratat e ardhshme, që të mos harrojmë të kaluarën dhe të ndërtojmë të ardhmne. Muzeu i UÇK-së përmban në vete shënime historike të shqiptarëve. Ne si bartës të listës zgjedhore numër 2 dhe kolegët e zonës 1 fillojmë nga baza e cila është bazë e shqiptarve në përgjithsi në Republikën e Maqedonisë”, u shpreh Alimi.
Kandidatët e Zonës u takuan edhe me Baki Halimin, drejtor i muzeut, i cili falënderoi ata për interesimin e jashtëzakonshëm.
Më pas, kandidatët zhvilluan vizitë joformale nëpër Çarshinë e Vjetër, ku zhvilluan biseda rasti me qytetarë dhe esnafin. /Radio Vala

555 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje