Home / Lajme / Kandidatët e BDI-së në NJZ 5 e filluan fushatën zgjedhore

Kandidatët e BDI-së në NJZ 5 e filluan fushatën zgjedhore

Strug, 21 Nëntoir 2016
Bashkimi Demokratik për Integrim filloi fushatën elektorale edhe në Zonën 5 zgjedhore ku kandidatët për deputet bashkë me bartësin e listës për këtë zonë Agim Shaqiri vizituan Llabunishtën .
Bashkimi Demokratik për Integrim zgjodhi këtë vendbanim si pikë nisje të fushatës së zonës duke u nisur nga rëndësia që BDI vahdon ti përkushtojë shkollimit në gjuhën shqipe. Siç theksoi edhe kreu i listës Shaqiri, BDI nuk do lejojë asnjë lloj regresi të arsimit shqip dhe mori si shembull vendbanimin e tij ku falë BDI-së , në vitin 2005 u themelua shkolla e parë shqipe të cilës nga viti në vit, po I shtohen paralelet në gjuhën amë .
“Lufta e UÇK-së në vitin 2001 ktheu dinjitetin tonë dhe ktheu edhe arsimin shqip në këto vendbanime. Pikërisht Llabunishta dhe banorët e saj, bashkë me strukturat e BDI-së bënë të hapet shkolla në gjuhën shqipe dhe që nga viti 2005 shkolla në Llabunishtë frymon shqip”, tha bartësi i listës së Bashkimit Demokratik për Integrim në Njësinë e pestë zgjedhore Agim Shaqiri. /Radio Vala

623 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje