Home / Lajme / Ministri Lutfiu në Tryezën shkencore të organizuar nga Universiteti “Nënë Tereza” – Shkup

Ministri Lutfiu në Tryezën shkencore të organizuar nga Universiteti “Nënë Tereza” – Shkup

Shkup, 21 Nëntor 2016
Me rastin e përvjetorit të Kongresit të Manastirit, Universiteti “Nënë Tereza”” – Shkup sot në hapësirat e Qendrës Informative Kulturore, organizoi Tryezën shkencore me temë “Arsimi-nga tradita drejt sfidave të reja”.
Në këtë Konferencë mori pjesë Ministri i Arsimit dhe Shkencës Pishtar Lutfiu, me ç’rast përgëzoi Universitetin për organizimin e kësaj konference shkencore me rastin e festës së Alfabetit që njëhohësisht shënon 108 vjetorin e saj.
“Arsimi në përgjithësi, dhe arsimi i lartë në veçanti, luan rolin vital në zhvillimin e ekonomisë dhe shoqërisë demokratike të bazuar në dije. Aftësia e një shoqërie për prodhimin, selektimin, përshtatjen dhe shfrytëzimin e diturive, tregohet si faktor kritik për rritje të qëndrueshme ekonomike dhe përmirësim të standardit të jetesës. Në këtë kontekst, përgjegjësia e arsimit të lartë në zhvillimin e këtyre aftësive është më e madhe se asnjëherë deri më tani”, tha Lutfiu.
Ministri Lutfiu potencoi edhe disa nga sfidat dhe masat që Ministria e Arsimit dhe Shkencës, po ndërmerr për nevojat dhe kërkesat e tregut të punës si Programet studimore kompatibile me kërkesat e tregut të gjerë të punës, sigurimin e qëndrueshmërisë, konkuruencës dhe pajtueshmërisë në tregun akademik evropian dhe atij botëror dhe promovimi i mobilitetit të studentëve dhe kuadrit arsimor. /Radio Vala

443 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta në Forinë paralajmëroi projektet kapitale (Video)

Gostivar, me 10 tetor – 2017 Forina ishte vatra e radhës e Kryetarit të Komunës …

Lini një Përgjigje