Home / Lajme / Neto rroga mesatare në shtator ishte 22.191 denarë

Neto rroga mesatare në shtator ishte 22.191 denarë

Shkup, 23 Nëntor 2016
Neto-rroga e paguar mesatare mujore për të punësuar, në shtator të këtij viti, paraqet 22.191 denarë dhe shënon rritje prej 0,8 për qind në krahasim me shtatorin e vitit të klauar, kumtoi Enti Shtetëror për Statistika.
Rritja e këtillë i referohet, para së gjithash, rritjes së neto-rrogës së paguar mesatare mujore për të punëpsuqar në sketorët: Ndërtimtari për 8,7 për qind, bujqësi, pylltari dhe peshkim për 7,2 për qind dhe Informata dhe komunikim për 6 për qind.
Ulje të neto-rrogës së paguar mesatare mujore për të punësuar, në krahasim me muajin paraprak, është vërejtur në sketorët: Xehtari dhe nxjerrje e gurëve për 3,4 për qind, Veprimtari financiare dhe veprimtari të sigurimit për 2,7 për qind dhe Furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe klimatizim për 2,4 për qind.
Bruto-rroga mesatare e paguar mujore për të punësuar në shtator të këtij viti paraqet 32.640 denarë dhe shënon rritje prej një për qind.
Në shtator të këtij viti, 1,2 për qind e të punësuarve në Republikën e Maqedonisë nuk kanë marrë rroga. /Radio Vala

723 total views, 4 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje