Home / Lajme / BDI paralajmëron formimin e Institutit për mbikqyrjen e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe

BDI paralajmëron formimin e Institutit për mbikqyrjen e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe

Tetovë, 24 Nëntor 2016
Bashkimi Demokratik për Integrim sot përmes kandidatit të zonës gjashtë, Xhevat Ademi, paralajmëroi themelimin e Institutit për mbikqyrjen e përdorimit zyrtar dhe standardit të gjuhës shqipe.
Instituti, siç njoftojnë nga zyra për informim, do të funksionojë në formë të një inspektoriati që do përkujdeset për mbrojtjen e zbatimit të gjuhës si dhe përdorimit adekuat të saj me çka do të sigurohet intelekti gjuhësor shqiptar.

Sipas Ademit, themelimi i institucionit do të kontribuojë drejt barazisë gjuhësore që është edhe shtylla e dytë e BDI-së për këto zgjedhje, si dhe do ndikojë drejtpërdrejt në zhvillimin intelektual të popullatës.

“BDI do të zotohet për sjelljen e një ligji për, siç tha ai, themelimin e një mekanizmi mbrojtjës apo Institut i cili do përcjell, mbikëqyr dhe sanksionojë çdo devijim nga normat e shqipes letrare tashmë të zyrtarizuar në Maqedoni.”

Ai më tej tha se mbetet në duar të qytetarëve që t’i japin mandat BDI-së dhe të vazhdohet misioni i nisur për barazi të plotë të gjuhës shqipe. /Radio Vala

316 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta në Forinë paralajmëroi projektet kapitale (Video)

Gostivar, me 10 tetor – 2017 Forina ishte vatra e radhës e Kryetarit të Komunës …

Lini një Përgjigje