Home / Lajme / BeH parashtroi ankesë para Gjykatës ndërkombëtare në Hagë për gjenocid kundër Serbisë
Judges of the International Court of Justice arrive in the courtroom during the first day of the witnesses in the Croatia vs. Serbia case in the Peace Palace in The Hague, The Netherlands, on March 2014. Croatia accuses neighbouring country Serbia of committing genocide in the nineties at the breakup of Yugoslavia., Image: 186809598, License: Rights-managed, Restrictions: netherlands out, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

BeH parashtroi ankesë para Gjykatës ndërkombëtare në Hagë për gjenocid kundër Serbisë

Delegacion i Bosnjë e Hercegovinës sot sërish ka parashtruar ankesë para Gjykatës ndërkombëtare në Hagë për gjenocid kundër Serbisë.
Delegacioni i kryesuar nga Sakib Softiq, ish-avokat i BeH-së për veprën kundër Serbisë.
Kërkesa për ripërtëritje të ankesës është parashtruar pa pajtim të presidencës së BeH-së, njofton BTA.
BeH ka dorëzuar ankesë para Gjykatës Ndërkombëtare në Hagë në vitin 1993, kur e ka akuzuar Beogradin për spastrim etnik të kroatëve dhe myslimanëve gjatë luftës.
Më 26 shkurt të vitit 2007, gjykata vërtetoi se forcat e serbëve të Bosnjës kanë kryer gjenocid në Srebrenicë, kur janë vrarë rreth 8.000 myslimanë, por Serbia nuk është përgjegjëse për organizimin e gjenocidit.
Afati për rishqyrtimin eventual skadon më 26 shkurt të këtij viti.

941 total views, 3 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje