Home / Lajme / FMN: Pa ulje të borxhit grek, por nevojiten reforma plotësuese

FMN: Pa ulje të borxhit grek, por nevojiten reforma plotësuese

Berlin, 23 shkurt 2017) – Drejtoresha e përgjithshme e Fondit monetar ndërkombëtar, kristin lagard deklaroi se tani për tani nuk ka nevojë për ulje të borxhit grek dhe shtoi se autoritetet në Athinë duhet të bëjnë përparim të dukshëm në zbatimin e reformave.

Lagard e cila po qëndron në Berlin, deklaroi se FMN është optimist rreth përparimit të autoriteteve greke duke shtuar se janë të domosdoshme reforma të sistemit pensional dhe sistemit tatimor, si dhe në disa sfera të tjera.

“Në këtë moment nuk nevojitet ulje e borxhit, deklaroi ajo për televizionin gjerman ARD. Sipas saj, më vonë sipas të gjitha gjasave do të nevojitet ristrukturim të borxhit si dhe ulje të normave të interesit.

Në takimin e kohëmëparshëm të Eurogrupit është mundësuar që delegacione të kreditorëve të kthehen në Athinë nga mesi i marsit dhe të bisedojnë për vazhdimin e negociatave për zgjidhjen e borxhit grek.

Prej vitit 2010 Greqia kaloi nëpër disa programe për ndihmë nga FMN-ja dhe shtete të tjera tël eurozonës, por borxhi i saj publik është rritur për shkak të ekonomisë së dobësuar në 315 miliardë euro që është rreth 180 për qind të BPV-së. /Radio Vala

488 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje