Home / Lajme / Rajs: Pjesëmarrja e FMN-së në programin e shpëtimit për Greqinë do të varet nga reformat dhe lehtësimi i borxhit

Rajs: Pjesëmarrja e FMN-së në programin e shpëtimit për Greqinë do të varet nga reformat dhe lehtësimi i borxhit

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) do ta shqyrtojë çështjen që të japë kontribut të tij financiar në programin e shpëtimit për Greqinë, madje pasi do të ketë debat gjithëpërfshirës për reformat ekonomike dhe ristrukturimin e borxhit, deklaroi  përfaqësuesi i Fondit Xheri Rajs.
“Para se FMN të mund t’i ndërmarrë obligimet për pjesëmarrjen tonë në program, kemi nevojë të realizojmë debat për masat dhe lehtësim të borxhit”, theksoi Rajs, duke u përgjigjur në pyetjet në konferencën e rregullt për shtyp.
“Shefja e FMN-së Kristin Lagard dhe ministri amerikan i Financave Stiven Mnuçin në bisedë telefonike, krahas shumë çështjeve, kanë biseduar edhe për situatën në Greqi”, theksoi Rajs, duke refuzuar madje të theksojë më shumë hollësi.

91 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje