Home / Lajme / Është hequr ndalesa për mbajtje të shamive myslimane për gratë në armatën turke

Është hequr ndalesa për mbajtje të shamive myslimane për gratë në armatën turke

Gratë të cilat shërbejnë në forcat e armatosura turke prej tnai do ta kenë të drejtën të mbajnë shami myslimane gjatë shërbimit ushtarak.

Deri më tani ka pasur ndalesë në ushtrinë turke të shërbejnë gra të cilat mbajnë shami sipas traditës myslimane.

Një njësitet e armatës turke, në institucione dhe në kaserma nuk lejohej as prania e bashkëshorteve të mbuluara të ushtarëve turq.

Pasi që vitin e kaluar ishte hequr ndalesa për mbajtje të shamisë në polici, armata mbeti institucioni i vetëm ku ende vlente ndalesa, e cila tashmë është hequr.

461 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta vizitoi Malësinë e Gostivarit, Njoftoi banorët se është Miratuar Asfaltimi i dy rrugëve Patalisht dhe Tërnovë

Gostivar, me 11 tetor 2017 Vizita e Nevzat Bejtës dhe Ali Ahmetit në Malësinë e …

Lini një Përgjigje