Home / Lajme / Ivanov: Publikisht të dënohet përzierja në punët e brendshme nga fqinjët

Ivanov: Publikisht të dënohet përzierja në punët e brendshme nga fqinjët

Presidenti i Maqedonisë Gjorge Ivanov sot u takua me sir Allan Dankan, ministër shtetëror për Evropë dhe Amerikë të Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës veriore, i cili prej dje po qëndron për vizitë në Maqedoni.

Dy bashkëbiseduesit biseduan për marrëdhëniet bilaterale midis dy shteteve, për ngjarjet në Evropë dhe Bashkimin Evropian dhe gjendjet në rajon.

U bë fjalë edhe për situatën aktuale politike në Maqedoni dhe mundësitë për tejkalimin e saj. Presidenti Ivanov shprehu pakënaqësi nga mungesa e dënimit publik të përzierjes në punët e brendshme të Republikës së Maqedonisë nga ana e disa vendeve fqinje.

Presidenti Ivanov, siç theksohet në kumtesë, i ka riafirmuar qëllimet strategjike të Republikës së Maqedonisë në lidhje me integrimet evropiane dhe euroatlantike dhe përkushtimin për përparimin e bashkëpunimit bilateral midis dy vendeve.

Në lidhje me NATO-n, Ivanov shprehu dëshpërim për shkak të standardeve të dyfishuara, mosrespektimin e gjykimit të Gjykatës ndërkombëtare të drejtësisë dhe qeverisjes së të drejtës në rastin me Maqedoninë, ndërsa në lidhje me Bashkimin Evropian bëri thirrje në zhbllokimin e procesit të zgjerimit i cili e mobilizon dhe reformon shoqërinë.

“Presidenti Ivanov pret mbështetje më të qartë nga Mbretëria e Bashkuar në lidhje me realizimin e qëllimeve strategjike të Republikës së Maqedonisë”, thuhet në kumtesë.

Ministri britanik theksoi se Mbretëria e bashkuar dëshiron një Maqedoni stabile dhe se nuk dëshiron të përzihet në punët e brendshme të shtetit. Ai shprehu mirëkuptim për revoltën e arsyeshme nga statusi kuo në lidhje me integrimet evropiane dhe euroatlantike dhe tregoi se do ta mbështesin Republikën e Maqedonisë në këtë plan.

422 total views, 3 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta takoi banorët e Llakavicës, Turçanit dhe Çajlës, Infrastruktura moderne shtylla e parë drejt Gostivarit të Nesërm (Video)

Gostivar, me 12 tetor – 2017 Kryetari i Komunës dhe njëkohësisht kandidati për Gostivarin z. …

Lini një Përgjigje