Home / Lajme / Maqedonia dhe Hungaria nënshkruan Program për bashkëpunim në arsim dhe shkencë

Maqedonia dhe Hungaria nënshkruan Program për bashkëpunim në arsim dhe shkencë

Programi për bashkëpunim në lëminë e arsimit dhe shkencës ndërmjet Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës së Republikës së Maqedonisë dhe Ministrisë së kapaciteteve njerëzore të Hungarisë sot është nënshkruar në Shkup.Siç kumtoi Ministri i Arsimit dhe Shkencës, dokumentin e kanë nënshkruar ministri i Arsimit dhe Shkencës, Pishtar Lutfiu dhe Ambasadorin e Hungarisë në Republikën e Maqedonisë, Laslo Ishtvan. Programi e përfshin periudhën prej viteve 2017, 2018 dhe 2019, dhe parashikohet, mes tjerash në bazë reciproke të dy vendet të ndajnë nga 20 bursa për studime në institucionet e tyre të larta arsimore, për secilin vit akademik.
“Në këtë takim u shpreh kënaqësi e ndërsjellë nga bashkëpunimi i deritanishëm në lëmin e arsimit dhe shkencës. Në kuadër të vizitës së ambasadorit Laslo Ishtvan, ministri Lutfiu shprehu kënaqësin e tij për ndarjen e 20 bursave nga ana e Qeverisë së Hungarisë për çdo vit akademik për studentët e Reepublikës së Maqedonisë për studime deridplomike, pasdiplomike dhe studime të doktoraturës në universitetet më të mira të Hungarisë”, qëndron në kumtesë. 
Ministri Lutfiu shprehu falenderim të veçantë për bashkëpunimin e deritanishëm në arsimin e lartë, ku me sukses realizohet këmbimi i lektorëve për gjuhë hungareze në Universitetin “Shën Cirili dhe Metodi” – Shkup dhe lektorëve për gjuhë maqedonase në Universitetin e Budapestit. 
Gjatë këtij takimi punues u shpreh interes nga të dy palët për inicim të implementimit edhe të dispozitave tjera nga Programi të cilat kanë të bëjnë me krijimin dhe intensifikimin e bashkëpunimit të drejtpërdrejtë ndërinstitucional në lëmin e shkencës, teknologjisë dhe inovacioneve dhe mes institucioneve të larta arsimore, shtohet në kumtesë.

311 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta në Forinë paralajmëroi projektet kapitale (Video)

Gostivar, me 10 tetor – 2017 Forina ishte vatra e radhës e Kryetarit të Komunës …

Lini një Përgjigje