Home / Maqedoni / Marsh protestues në organizim të shoqatës “Të paçrrënjësurit”

Marsh protestues në organizim të shoqatës “Të paçrrënjësurit”

Marsh protestues i shoqatës “Të paçrrënjosurit” kundër, siç thonë, ndarjes së Maqedonisë dhe vendosje të edhe një gjuhe sonte u mbajt në qendrën e Shkupit.

Protesta filloi nga kisha kryesore në Shkup, pastaj ata u drejtuan tek parku Gruaja – luftëtare përballë Parlamentit

Zëdhënësi i shoqatës, Goran Ugrinovski deklaroi se kjo shoqatë nuk ka lidhje me asnjë parti politike, edhe pse shumica e qytetarëve i etiketojnë si dorë e zgjatur e VMRO-­DPMNE­-së.

Sipas Ugrinovskit, ata protestojnë kundër shpalljes së gjuhës shqipe zyrtare në Maqedoni dhe ndarjes së vendit.

438 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Sulejmani: Për shkak të mospërdorimit të Gjuhës Shqipe pezulloj aktivitetin në Shoqatën e Gazetarëve

Tetovë, me 12 Qershor 2017 TË NDERUAR KOLEGË GAZETARË! Ju e dini se dy vite …

Lini një Përgjigje