Home / Lajme / FRI: Reagim mbi sulmimin e një femre me mbulesë në qytetin e Shkupit

FRI: Reagim mbi sulmimin e një femre me mbulesë në qytetin e Shkupit

Forumi Rinor Islam e veçanërisht Departament i Femrës, si organ i kësaj organizate rinore, shprehin pakënaqësi dhe reagim me rastin e sulmit të një femreje myslimane dhe me mbulesë në qendër të Shkupit, nga ana e tre bashkëqytetarëve tanë, me preteksin se ajo dhe të ngjajshmit me të sjellin rrezik dhe pasiguri në vendin tonë.

“Çdo njeri mbi tokë ka të drejtën e lirisë, veprimit, të folurit dhe vendimit mbi përkatësinë fetare e politike. Maqedonia, e deklaruar si shtet demokratik, medoemos duhet që çdonjë qytetari t’i dhurojë sigurinë dhe të drejtën e të jetuarit në këtë vend, pa e kushtëzuar mbi përkatësinë dhe identitetin. Bukurinë e multikulturalizmit që e posedon vendi ynë, duhet ta ruajmë me dinjitet dhe ndershmëri të lartë, duke respektuar çdo qenie dhe llojllojshmërinë e dallimeve. Duke e shfrytëzuar për të mirë këtë mirësi, qytetarët së bashku kanë fuqi që t’ia rikthejnë shkëlqimin këtij vendi, duke e bërë Maqedoninë shtet më të zhvilluar në aspektin ekonomik, arsimor, politik, social dhe kulturor”, deklaron përgjegjësja e këtij departamenti, Zubejda Murtezi.

Ndërsa, gjuha e urrejtjes dhe nënçmimit duhet të dënohet me çdo kusht, në mënyrë që që të gjithë të jetojnë në paqe dhe harmoni.

438 total views, 3 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta vizitoi Malësinë e Gostivarit, Njoftoi banorët se është Miratuar Asfaltimi i dy rrugëve Patalisht dhe Tërnovë

Gostivar, me 11 tetor 2017 Vizita e Nevzat Bejtës dhe Ali Ahmetit në Malësinë e …

Lini një Përgjigje