Home / Lajme / Është rritur qarkullimi me ushqim, pije, duhan dhe derivate

Është rritur qarkullimi me ushqim, pije, duhan dhe derivate

Shkup, 28 shkurt 2017 – Në janar të këtij viti në krahasim me janarin e vitit të kaluar është rritur qarkullimi në grupet: tregti me pakicë me ushqim, pije dhe duhan (në mënyrë nominale për 6,7 për qind, ndërsa reale për 7,1 për qind) dhe tregti me pakicë, me derivate të automjeteve (në mënyrë nominale për 12,8 për qind, ndërsa reale për 1,1 për qind), kumtoi sot Enti shtetëror për statistikë.

Ulje të qarkullimit, ndërkaq, ka në “tregtinë me pakicë me prodhime joushqimore, përveç derivateve” (në mënyrë nominale për 8,3 për qind, ndërsa reale për 7 për qind) dhe në tregtinë me pakicë, përveç tregtisë me derivate (në mënyrë nominale për 1,4 për qind, ndërsa reale për 1,3 për qind). /Radio Vala

417 total views, 1 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Bejta vizitoi Malësinë e Gostivarit, Njoftoi banorët se është Miratuar Asfaltimi i dy rrugëve Patalisht dhe Tërnovë

Gostivar, me 11 tetor 2017 Vizita e Nevzat Bejtës dhe Ali Ahmetit në Malësinë e …

Lini një Përgjigje