Home / Lajme / Sulejmani: Për shkak të mospërdorimit të Gjuhës Shqipe pezulloj aktivitetin në Shoqatën e Gazetarëve

Sulejmani: Për shkak të mospërdorimit të Gjuhës Shqipe pezulloj aktivitetin në Shoqatën e Gazetarëve

Tetovë, me 12 Qershor 2017

TË NDERUAR KOLEGË GAZETARË!

Ju e dini se dy vite më parë, shkaku i një “përplasje” me kreun e SHGM-së , unë pezullova të gjitha aktivitetet e mia në këtë shoqatë, dhe pas takimit që realizuam bashkë me kreun e Shoqatës, unë si koordinator i SHGM për Maqedoninë perëndimore, vazhdova, jo të kryej aktivitetet e Shoqatës, por të ndihmoj kolegët në disa raste (më tepër orientuese).
Por, muajve të fundit, sërish vinë kërkesa për realizim të aktiviteteve, të cilat, unë nuk i procesuoj! Kjo, për arsye se të njëjtat vinë vetëm në gjuhën maqedonase, dhe nuk respektohet aspak gjuha shqipe.
Ju njoftoj sërish se, aktivitetet e mia do jenë të pezulluara deri në momentin kur, kërkesat për realizimin e këtyre aktiviteteve, do vinë edhe në gjuhën shqipe.
Kjo është mënyra e veprimit tim të deri tanishëm dhe mënyrës së si do veproj në të ardhmen, si koordinator i SHGM për Maqedoninë perëndimore.
Në të kundërtën, nëse SHGM-së nuk i pëlqen kjo mënyrë veprimi, e lus që në mënyrë korrekte të organizojë një takim për caktimin e koordinatorit të ri.
P.S.
Le të bëhet në mënyrë korrekte, sepse tentimet e SHGM-së për të më hequr nga ky post përmes kolegëve individualisht nuk kanë efekt, sepse kolegët e mijë janë korrekt dhe për çdo gjë me informojnë (pasi të kenë takuar kreun e Shoqatës dhe tentimin e tij për të më ndërruar). Nuk ka asgjë të keqe nëse unë hiqem nga ky post, por dua kjo të bëhet në mënyrë korrekte.
Me respekt
Bashkim Sulejmani
Koordinator i SHGM për Maqedoninë perëndimore.

5,089 total views, 3 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Forinasit e BDI-së autorizojnë Avokatin Ujkan Idrizi për Kandidat për Këshilltar në Komunën e Gostivarit

Forinë, me 23 Shtator 2017 Forina është një nga vendbanimet që ka njerëzit më punëtor …

Lini një Përgjigje