Home / Gostivar / Mirënjohje nga Komuna e Gostivarit për doajenin e muzikës folklorike, Rizvan Sinanin

Mirënjohje nga Komuna e Gostivarit për doajenin e muzikës folklorike, Rizvan Sinanin

Me rastin e ditës së Komunës së Gostivarit, 29 Qershorit, datë kjo që ka rëndësi të madhe për shoqërinë e Gostivarit, sepse, më 29 qershor të vitit 1992 pas shkatërrimit të sistemit komunist qytetarët e Gostivarit patën rastin që me votën e tyre demokratike të zgjedhin kryetarin e Komunës, shfrytëzova të drejtën time ligjore për të ndarë mirënjohje për doajenin e muzikës folklorike, z. Rizvan Sinani.

Si kavallist, Sinani ka luajtur rol të rëndësishëm në kultivimin e muzikës sonë folklorike, dokeve dhe traditës sonë të bukur kombëtare.

z. Rizvan Sinani mbetet ikonë e qytetit të Gostivarit, dhe neve na mbetet obligim që personalitetet e tilla t’i respektojmë dhe nderojmë me përkushtimin më të madh.

5,396 total views, 2 views today

About Kasam Selimi

Kasam Selimi është Gazetar Profesionit, i Diplomuar në Universitetin e Tetovës në Degën e Gazetarisë dhe në Institutin e Mediave të Maqedonisë. Është Anëtar i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë SHGM. Gjithashtu është edhe Anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve (IFJ). Është i Regjistruar edhe i pranuar si përfaqësues sportiv nga Federata Evropiane e Futbollit UEFA, (F.A.ME) platform. Kasam Selimi është Ideator dhe Themelues i Dritares së parë Informative në gjuhën Shqipe në Gostivar RADIO VALA. Për herë të parë me gazetari ka filluar të merret në vitin 2005 si praktikant në Radio Gostivar, ndërsa nga viti 2007 aktivisht punon si Gazetar.

Check Also

Forinasit e BDI-së autorizojnë Avokatin Ujkan Idrizi për Kandidat për Këshilltar në Komunën e Gostivarit

Forinë, me 23 Shtator 2017 Forina është një nga vendbanimet që ka njerëzit më punëtor …

Lini një Përgjigje