(Video) Java e Filmit Kino Kosova në Bernë, shfaqet filmi “Hive”

(Video) Java e Filmit Kino Kosova në Bernë, shfaqet filmi “Hive”

Javës së Filmit Kino Kosova, në kinemanë Cinémate në Bernë, me datën 18 shtator 2022, iu bashkangjit edhe një numër i madh zonjash/ zonjushash nga Kantoni i Bernës.

Aktivitet ky i organizur nga Komisioni i Gruas në kuadër të Shoqatës Kulturore Shqiptare Bashkimi në bashkëpunim të ngushtë me Shkollën Shqipe Ostermundigen.

Pas shfaqjes së filmit „Hive“, të regjisores Blerta Basholli, film ky që trajton plagën e thellë të të pagjeturve dhe familjeve të tyre gjatë luftës në Kosovë.

Protagoniste kryesore ishte Gruaja Shqiptare.

Ky simbol i qëndresës, guximit dhe bujarisë, duke u ballafaqur me shoqërinë partiarkale, nuk u dorëzua asnjëherë. Ajo qëndroi heroike, pavarësisht paragjykimeve.

Komisioni i Gruas në kuadër të Shoqatës Kulturore Shqiptare Bashkimi, organizoi një apero, me qëllim bashkëbisedimi rreth
temave, që duam t‘i trajtojmë ne si Komision në të ardhmen.

Aty u mblodhën Ide, se si mund të përfitojnë familjet tona nga kjo platformë dhe si mund të punojmë rreth vetëdijësimit të kominitetit tonë këtu në Diasporë dhe më gjërë.

Faleminderojmë organizatorët e Kino Kosova, që n‘a e bëjnë të mundur shfaqjen e filmit shqip në Kinematë e Zvicrës!

Falë pjesëmarrjes suaj, Kino Kosova do t‘a vazhdoj aktivitetin e saj edhe vitin e ardhëshëm.

Faleminderit!

Teuta Gashi- Kryeziu

Kryetare e Komisionit të Gruas, Bashkimi-bern.ch

administrator

Lini një Përgjigje