NJË REZIME E ,,SHKURT” E 5 DITËVE NË BOSNJE & HERCEGOVINË!

NJË REZIME E ,,SHKURT” E 5 DITËVE NË BOSNJE & HERCEGOVINË!

NJI REZIME E ,,SHKURT” E 5 DITËVE NË BOSNJE & HERCEGOVINË!
Me piktorin e madhë Ramë Beqiri dhe Unë, (Naski Abdixhiku)!
1. – Ftesa ne Ambasadën e Bosnjës gjegjësisht zonja Dzeneta Halilovic dhe pritja e sajë madhështore për 1 orë e gjysëm para se të nisemi për Bosnje dhe Hercegovinë.
2. – Ftesa dhe pjesmarrja jonë e 2 artistave shqiptarë, Ramë Beqiri tashmë emër i njohur ndërkombtarishtë dhe Naski Art Abdixhiku në simpoziumin (Kolonin) e edicionit të 58 (më i vjetri në ish Jugosllavinë) në Pocitelj të Bosnjës dhe Hercegovinës.
3. – Ftesa për vizitën e shtëpis private dhe në atelien e Akademikut SAFET ZEC piktorit dhe grafistit të madh në botë dhe djalit të tijë Gorcin Zec, regjisor i njohur ne Bosnje dhe Hercegovin.
4. – Vizita e Akademis së Arteve në Sarajevë me ftes të Profesoreshës Andre Eva (Ish dekane).
5. – Vizita e shumë vendeve historike dhe bukurit natyrore që e karakterizojnë B dhe H.
6. – Ftesa në Veneci të Italisë në shtëpin e tije private dhe atelien e Akademikut SAFET ZEC dhe djalit të tijë Gorcin Zec. (Për fat të keq na dështoi vizita për disa angazhime pune profesionale të piktorit Ramë Beqirit.

administrator

Lini një Përgjigje