Departamenti Shtetëror i ShBA-ve: Maqedonia jep shembull të rëndësishëm në luftën kundër terrorizmit

Siç raportojnë nga AIM Departamenti Shtetëror i ShBA-ve shprehi falenderime ndaj Maqedonisë për shkak të përgjegjësisë të treguar ndaj shtetasve të saj të cilët ishin kapur në Siri nga Forcat Demokratike Siriane, ndërsa kanë luftuar në anën e Shtetit Islamik.

“Maqedonia jep shembull të rëndësishëm për bashkësinë ndërkombëtare që duhet duhet ta ndjekin të gjithë anëtarët e koalicionit për shkatërrimin e Shtetit Islamik”, tha zëdhënësi i Departamentit Shtetëror të ShBA-ve për AIM.

Ai shtoi se sipas rezolutave të Këshillit për Siguri të KB luftëtarët e huaj janë sfidë e përbashkët e cila kërkon përgjegjësi kolektive nga bashkësia ndërkombëtare.

“Kritike është që të ketë bashkëpunim ndërkombëtar për menaxhimin e kanosjeve nga terroristët e huaj të kapur nga Forcat Demokratike Siriane. Përgjegjësia për ata persona që kanë shkuar në Siri dhe janë bashkëngjitur Shtetit Islamik është kritike në menaxhimin e kësaj kanosjeve”, thanë nga Departamenti Shtetëror i ShBA-ve.

About RADIO VALA Redaksia

Check Also

(Video) AMG GT4 63s modeli i ri

Te kjo video do të shohim një super makinë, një bishë e vërtetë, pra flasim …

Këtë e pëlqejnë %d blogues: