Breaking News
Home / Kasam Selimi (page 282)

Kasam Selimi

Mërgimtarët shtojnë gjallërinë nëpër rrugët e Gostivarit

Gostivar, 23 dhjetor – Ardhja e mërgimtarëve për festat dhe pushimet e fundvitit, ka shtuar gjallërinë nëpër rrugët e Gostivarit. Gjatë vikendit që lamë pas, mbi 50 autobusë nga qytete dhe shtete të ndryshme të Evropës, kanë bartur rreth 2500 gostivaras me punë të përkohshme jashtë shtetit. Ditët e vikendit, …

Read More »

Gjendja në industrinë ushqimore në nëntor më e volitshme

Shkup, 18 dhjetor 2015 – Gjendja ekonomike e subjekteve afariste në industrinë ushqimore në nëntor është më e volitshme në krahasim me tetorin, si dhe në krahasim me nëntorin e vitit të kaluar. Sipas të dhënave të publikuara sot nga Enti shtetëror për statistikë, indikatori i besimit në nëntor është …

Read More »

BPV-ja e Maqedonisë e dyfishuar prej vitit 2005 e këndej

Shkup, 15 dhjetor 2015  BPV-ja e Maqedonisë për nëntë vite  pothuajse është dyfishuar. Statistika tregon se në vitin 2005 bruto prodhimi vendor ka paraqitur 308,4 miliardë denarë në vitin 2014 paraqet 525,6 miliardë denarë. BPV për banor si indikator themelor për shkallën e zhvillimit të ekonomisë është rritur prej 3.072 …

Read More »

ISHP: Gjendja me ndotjen e ajrit alarmante

Shkup, 9 dhjetor 2015 – Ndotja e ajrit nuk ndikon vetëm në sistemin respirator dhe kardiovaskular, por edhe në të gjitha organet në organizëm. Nuk ekziston organ i cili nuk rrezikohet nga këto grimca toksike. Në Maqedoni, për shkak të pasojave nga ndotja e ajrit, në vit vdesin 1.050 deri …

Read More »

Mjegulla i ka vështirësuar qarkullimin ajror dhe atë automobilistik

Shkup, 9 dhjetor 2015  Dukshmëria e ulët nga mjegulla e ka vështirësuar zhvillimin e  qarkullimit ajror në një pjesë të vendit. Pas anulimeve dhe ricaktimeve të fluturimeve nga aeroporti në Shkup gjatë natës,  sot në mëngjes janë krijuar kushte për fluturim dhe aterim prej të cilave një pjesë realizohen me …

Read More »

Shërbime shëndetësore falas për personat me sigururim shëndetësor të Maqedonisë dhe të Sllovakisë

Shkup, 7 dhjetor 2015  Shërbime shëndetësore falas mund të shfrytëzojnë personat e siguruar në Republikën e Maqedonisë gjatë qëndrimit të përkohshëm apo gjatë qëndrimit të përhershëm në territorin e Sllovakisë dhe të personave të siguruar të Sllovakisë gjatë qëndrimit të përkohshëm apo të përhershëm në territorin e Republikës së Maqedonisë. …

Read More »

Në "Alo Doktor" deri më tani ka pasur 65.527 thirrje

Shkup, 7 dhjetor 2015 Në linjën telefonike për këshilla mjekësore “Alo doktor” javën e kaluar (nga 30 nëntori deri më 6 dhjetor) janë paraqitur 1.219 qytetarë, kumtoi Shtëpia e Shëndetit Shkup. Nga 15 shtatori i vitit të kaluar kur edhe filloi me punë linja deri më tani ka pasur 65.527 …

Read More »