Home / Arsim

Arsim

Rritet numri i filloristëve, ulet i nxënësve të shkollave të mesme

Shkup, 24 mars 2017 – Në vitin shkollor 2016/2017 në shkollat e rregullta fillore në Maqedoni janë evidentuar 192.715 nxënës që paraqet rritje për 3,6 për qind në krahasim me vitin shkollor paraprak, kumtoi sot Enti Shtetëror për Statistikë. Në shkollat e mesme, ndërkaq, janë regjistruar 76.394 nxënës që paraqet …

Read More »

USHT i filloi punimet ,,Java e veçantë studimore”

  Në Universitetin e Tetovës, sot u bë hapja solemne e aktiviteti ,,Java e veçantë studimore”. Ky aktivitet realizohet nga Fakulteti Filozofik i Universitetit të Tetovës në bashkëpunim me Shoqatën ,,Arsimi” nga Zvicra. Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti tha se, Universiteti ynë mbetet i përkushtuar në …

Read More »

Komiteti i Helsinkut vlerëson shkollat e Gostivarit

Gostivar, me 2 Mars 2017   Komiteti i Helsinkut në Maqedoni, në faqen zyrtare në Facebook ka publikuar fotografi dhe të dhëna mbi funksionimit e shkollës fillore “Mustafa Kemal Ataturk”, në qytetin e Gostivarit.   Në tekst potencohet që Shkolla fillore “Mustafa Kemal Ataturk” nga Gostivari, është shkollë inkluzive sipas …

Read More »