Home / Arsim (page 2)

Arsim

Ligjeruesi i UT-së Arianit Reka mbron me sukses disertacionin e doktoraturës

Shkup, me 23 Nëntor 2016 Nē Fakultetin Teknologjiko-Metalurgjik të Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi”, Arianit Reka, ligjërues në Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore dhe Fakultetin e Shkencave të Mjekësisë, me sukses mbrojti disertacionin e doktoraturës me temë “Sinteza dhe karakterizimi i qeramikës poroze të bazuar në SiO2 të fituar nga dijatomej …

Read More »

USHT organizoi Konferencë shkencore për arsimin dhe edukimin në shoqëritë me diversitet kulturor

Shkup, 28 tetor 2016 Në Universitetin Shtetëror të Tetovës, i filloi punimet Konferenca shkencore ndërkombëtare, me temë: “Arsimi dhe edukimi në shoqëritë me diversitet kulturor”. Kjo konferencë u organizua nga Fakulteti Filozofik i Universitetit të Tetovës në bashkëpunim me Fakultetin e Edukimit të Universitetit ,”Kadri Zeka” nga Gjilani i Republikës …

Read More »

Filloi me punë Universiteti “Nënë Tereza”

Shkup, 27 tetor 2016 Në hapësirat e Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë sot filloi me punë Universiteti i ri i gjashtë shtetëror në vend “Nënë Terezë”. I përbërë prej pesë fakulteteve – për shkenca teknike, për ndërtimtari dhe arkitekturë, për shkenca teknologjike, për shkenca informatike dhe sociale, me gjithsej 14 …

Read More »

Filloi viti i ri akademik në Universitetin e Tetovës

Tetovë, 15 shtator 2016 Me solemnitet, i cili u mbajt në amfiteatrin e Rektoratit të Universitetit të Tetovës sot filloi viti i ri akademik në këtë institucion të arsimit të lartë në Maqedoni. Rektori i UT-së Vullnet Ameti në fjalimin me këtë rast informon se kjo është gjenerata e 22-të …

Read More »

MPB-ja për herë të parë institucionalisht i hapë dyert për Universitetin e Tetovës

Tetovë, me 7 Shtator 2016 Solemnizuam Marrëveshjen e bashkëpunimit me Universitetin e Tetovës. Kur dikur Universiteti i Tetovës goditej rëndë dhe egërsisht nga shërbimet e MPB-së, sot MPB-ja i hapë dyert institucionalisht për Universitetin e Tetovës. Kapacitetet infrastrukturore, shërbimet e departamentit për ekzaminim dhe ekspertizë tekniko kriminalistike dhe pajisjet laboratorike …

Read More »

Nesër fillon viti shkollor

Shkup, 31 gusht 2016 Nxënësit nesër kthehen në bankat shkollore. Vitin e ri shkollor do ta fillojnë rreth 270.000 nxënës, prej të cilëve 188.000 filloristë dhe 80.000 nxënës të shkollave të mesme. Sipas të dhënave të cilat deri më tani janë dërguar nga komunat në MASH, janë regjistruar 21.213 nxënës …

Read More »