Home / Arsim (page 3)

Arsim

Universiteti i Tetovës i hap dyert për studentët e rinj

Tetovë, me 15 Gusht 2016 Në të gjitha fakultetet e Universitetit të Tetovës, prej 16 – 19 gusht 2016 do të zhvillohet afati i parë i regjistrimit të studentëve të rinj për vitin akademik 2016/2017. Sipas konkursit këtë vit akademik Universiteti i Tetovës do të regjistrojë mbi 5000 studentë të …

Read More »

Fillon testimi ekstern për vitin 2015/2016

Shkup, 7 qershor 2016  Nga dita e sotem deri më 11 qershor do të zbatohet testimi ekstern i arritjeve të nxënësve për vitin shkollor 2015/2016 në sesionin e qershorit. Do të përfshihen 178.648 nxënës nga shkollat fillore dhe të mesme, të cilët do të testohen në 1972 lëndë, njoftoi Qendra …

Read More »

Matura shtetërore kaloi pa probleme

Shkup, 4 qershor 2016 – Në të gjitha shkollat e mesme në Republikën e Maqedonisë sot pa kurrfarë problemi kaloi provimi në lëndën e obligueshme të maturës shtetërore, gjegjësisht në gjuhën dhe letërsinë shqipe, gjuhën dhe letërsinë maqedonase dhe gjuhën dhe letërsinë turke. Qendra shtetërore e provimeve kumtoi se materiali …

Read More »

Zëvendëskryeministri Halili mori pjesë në konferencën për Trendet bashkëkohore të shkencave mjekësore në UT

Tetovë, 3 qershor 2016 – Zëvendëskryeministri për Implementimin e Marrëveshjes së Ohrit Festim Halili mori pjesë në hapjen e Konferencës së parë shkencore ndërkombëtare: “Trendet bashkëkohore të shkencave mjekësore dhe dinamika e zhvillimit të mjekësisë moderne”, organizuar nga Fakulteti i Shkencave Mjekësore të Universitetit të Tetovës dhe Fakulteti i Mjekësisë …

Read More »

Provimin e maturës shtetërore do ta japin 16.859 nxënës

Shkup, 1 qershor 2016 Provimin e maturës shtetërore këtë vit do ta japin 16.859 nxënës. Prej tyre, 8.729 nga gjimnazi, 7.866 nga arsimi i mesëm profesional dhe 164 nga arsimi i mesëm i arteve, kumtoi sot Qendra shtetërore e provimeve. Në pajtim me Zyren për maturë dhe për provim përfundimtar …

Read More »