Home / Arsim (page 5)

Arsim

Në UT u mbajt ekspozita vjetore e studentëve të Fakultetit të Arteve

Tetovë, me 19 Maj 2016 Në Universitetin e Tetovës u mbajt ekspozita vjetore me punime të përzgjedhura të studentëve të Fakultetit të Arteve. Në këtë ekspozitë morën pjesë, Rektori i UT-së, Prof.dr. Vullnet Ameti, Prorektori për Arsim, Prof.dr. Reshat Qahili, Sekretari i përgjithshëm Adem Beadini, senatorë, dekanë, profesorë dhe studentë. …

Read More »

Institucionet e Shqipërisë i hapin dyert për studentët e UT-së

Tetovë, 16 maj 2016 – Pas përfundimit me sukses të trajnimit dyditor në gazetarinë hulumtuese dhe pas përfundimit të praktikës profesionale nëpër mediat e vendit, studentët e Katedrës së Gazetarisë në kuadër të Fakultetit Juridik të Universitetit të Tetovës, të udhëhequr nga profesori i tyre, Dashmir Idrizi, zhvilluan këtë fundjavë, …

Read More »

UT dhe Northern Illinois University organizuan konferencë shkencore

Tetovë, 13 Maj 2016 Fakulteti i Shkencave të Zbatuara i Universitetit të Tetovës në bashkëpunim me Kolegjin e Inxhinierisë dhe inxhinierisë teknologjike të Universitetit Northern Illinois nga Cikagoja e SHBA-ve, organizuan konferencën e dytë shkencore ndërkombëtare ICAS2. Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. dr. Vullnet Ameti, në hapjen e kësaj …

Read More »

Maturantët e Shkupit në udhëkryqin e parë jetësor

Shkup, 12 Maj 2016 Forumi Rinor Islam – Dega Shkup, në bashkëpunim me unionet e nxënësve të shkollave të mesme të qytetit të Shkupit, në Info Qendrën e FRI-së organizuan trajnimin me temë “Orientimi profesional” me ligjërues Migjen Amzain – psikolog. Struktura e trajnimit përmbante dy pjesë me një kafepauzë …

Read More »

Në UT u mbajt tryezë me temë “Qytetaria dhe aktivizimi politik”

Tetovë, me 6 Maj 2016 Qytetaria dhe aktivizimi politik, ishte tema e tryezës që u organizua në Universitetin e Tetovës nga Klubi i sociologëve ,,Fehmi i Agani” në kuadër të Fakultetit Filozofik. Kjo tribunë u organizua në kuadër të një diskutimi tematik “Ditët e pranverës”, si një debat gjithëshqiptar i …

Read More »

Ambasadori i SHBA-ve Jess Baily e vizitoi Universitetin e Tetovës

Tetovë, me 5 Maj 2016 Ambasadori i SHBA-ve në Republikën e Maqedonisë, Jess L. Baily, sot qëndroi për vizitë pune në Universitetin e Tetovës. Në UT, ambasadori amerikan u prit nga Rektori Prof. Dr. Vullnet Ameti, i cili e falendëroi diplomatin amerikan që e zgjodhi pikërisht Universitetin tonë, për të …

Read More »