Home / Komunat (page 2)

Komunat

Ministrja Shiret Elezi, nesër do të marrë pjesë në mbledhjen e Këshillit për Zhvillim të Barabartë Regjional

Ministrja për vetëqeverisje lokale dr. Shiret Elezi, nesër, 02.03.2017 (e enjte), do të marrë pjesë në mbledhjen e 18-të të Këshillit për zhvillim të barabartë regjional, me të cilin kryeson zëvendës kryetari i qeverisë i obliguar për çështje ekonomike, Vlladimir Peshevski. Në rend dite është vërtetimi i propozim vendimit për …

Read More »

Projekte të reja për nxitjen e zhvillimit lokal dhe regjional

Ministria për vetëqeverisje lokale me 300 mijë dollarë shtesë për vitin 2017-të, në bashkëpunim me UNDP-në, do të realizojë projekte për nxitjen e zhvillimit lokal dhe regjional. Kjo u vendos në takimin e sotëm të Komitetit menaxhues të projektit “Zgjidhje inovative për qasje më të mirë deri te shërbimet në …

Read More »

Kadastra vendosë shfaqje 3D për ndërtesat dhe parcelat

Shkup, 24 shkurt 2017 – Për ndërtesat banesore dhe për parcelat në Maqedoni për rreth tre vite duhet të vendoset kadastra tridimensionale. Do të përdoren përvojat për vendosjen dhe mirëmbajtjen e 3D kadastrës nga kadastra holandeze programi TAIEX i Komisionit Evropian. “Vendosja e dimensionit të tretë në shfaqjen e patundshmërive …

Read More »

Pas 20 vitesh funksionimi, komuna e Sarajit me objekt të vetin

Shkup, 31 tetor 2016 Komuna e Sarajit, pas njëzet viteve nga funksionimi i saj, përfundimisht bëhet me objektin e saj. Ajo më nuk do të jetë qiraxhi. Objekteve kapitale në Saraj mbështetje të pa rezervë ju ka dhënë, kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim Ali Ahmeti, i shoqëruar nga zyrtarë …

Read More »

U promovua projekti i ri “Forcimi i këshillave komunale”

Mavrovë, me 13 Tetor 2016 Sot, para këshilltarëve të komunave u promovua projekti i ri “Forcimi i këshillave komunale”, i financuar nga Agjencia zvicerane për zhvillim dhe bashkëpunim. Në katër vitet e ardhshme, projekti me vlerë 3.4 milionë franga zvicerane do të zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për …

Read More »

Ministrja Elezi qëndroi për vizitë në Komunën e Kërçovës

Kërçovë, me 27 Shtator 2016 Ministrja e Pushtetit të Vetëqeverisjes Lokale, zonj. Shiret Elezi në shoqëri edhe të Zv.kryeministrit, z. Festim Halili dhe Ministrit të Ekologjisë, z. Bashkim Ahmeti qëndruan për vizitë në Komunën e Kërçovës dhe takuan kryetarin, z. Fatmir Dehari. Gjatë takimit u bisedua për problemet që ballafaqohet …

Read More »