Home / Komunat (page 3)

Komunat

Kadastra vendosë shfaqje 3D për ndërtesat dhe parcelat

Shkup, 24 shkurt 2017 – Për ndërtesat banesore dhe për parcelat në Maqedoni për rreth tre vite duhet të vendoset kadastra tridimensionale. Do të përdoren përvojat për vendosjen dhe mirëmbajtjen e 3D kadastrës nga kadastra holandeze programi TAIEX i Komisionit Evropian. “Vendosja e dimensionit të tretë në shfaqjen e patundshmërive …

Read More »

Pas 20 vitesh funksionimi, komuna e Sarajit me objekt të vetin

Shkup, 31 tetor 2016 Komuna e Sarajit, pas njëzet viteve nga funksionimi i saj, përfundimisht bëhet me objektin e saj. Ajo më nuk do të jetë qiraxhi. Objekteve kapitale në Saraj mbështetje të pa rezervë ju ka dhënë, kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim Ali Ahmeti, i shoqëruar nga zyrtarë …

Read More »

U promovua projekti i ri “Forcimi i këshillave komunale”

Mavrovë, me 13 Tetor 2016 Sot, para këshilltarëve të komunave u promovua projekti i ri “Forcimi i këshillave komunale”, i financuar nga Agjencia zvicerane për zhvillim dhe bashkëpunim. Në katër vitet e ardhshme, projekti me vlerë 3.4 milionë franga zvicerane do të zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për …

Read More »

Ministrja Elezi qëndroi për vizitë në Komunën e Kërçovës

Kërçovë, me 27 Shtator 2016 Ministrja e Pushtetit të Vetëqeverisjes Lokale, zonj. Shiret Elezi në shoqëri edhe të Zv.kryeministrit, z. Festim Halili dhe Ministrit të Ekologjisë, z. Bashkim Ahmeti qëndruan për vizitë në Komunën e Kërçovës dhe takuan kryetarin, z. Fatmir Dehari. Gjatë takimit u bisedua për problemet që ballafaqohet …

Read More »

Hapet fabrika e ujit në Dibër, investim prej 14 milionë eurosh

Dibër, 19 shtator 2016 Në afërsi të fshatit Gajre të Dibrës është hapur fabrika për prodhimin e ujit të pijshëm të ambalazhuar “Maya” të kompanisë kroate Mali Loshinj. Investimi fillestar ishte 300.000 euro, ndërsa 7,7 milionë eurot e vlerësuara arritën në 14 milionë euro për 3,5 vjet, aq sa zgjati …

Read More »

Investime infrastrukurore në lagjen Drenovec të Tetovës

Tetovë, 31 gusht 2016 Punimet për asfaltimin e rrugës “151” në lagjen Drenovec të Tetovës, të cilat filluan gjatë ditës së djeshme, pritet të mbarojnë sot, njoftuan nga Komuna e Tetovës. Kjo rrugë e cila për më shume se 3 dekada nuk ishte prekur, sot përfundimisht mori një pamje dhe …

Read More »