Home / Kulturë

Kulturë

Portieri Zamir Rasimi i FC Willit në KF Dardaninë e St. Gallenit

St.Gallen, me 27 Janar 2018 Drejtuesit e Klubit të Futbollit Dardania nga St. Galleni kanë angazhuar nga ekipi i dytë i FC Willit, portierin Zamir Rasimi, përcjellin RadioVala dhe Albsport.ch. “Ne e mirëpresim ngrohtësisht Zamirin dhe i deshirojmë atij shumë fat KF Dardaninë”, thuhet në njoftimin e klubit shqiptar nga …

Read More »

Ekspozitë individuale e Burhan Ahmetit në Çifte Hamam

Në Galerinë Kombëtare të Maqedonsië, mbrëmë u hap ekspozita personale e artistit figurativ Burhan Ahmeti. Artisti gostivaras, në këtë ekspozitë u prezantua me tetëdhjetë vepra – grafikë dhe pikturë. Pikturat janë të punara në teknikën akril në pëlhurë, ndërsa grafikat në teknikat gjilpërë e thatë, akuatintë, drugdhendje, litografi, bakërshrkim, monotipi …

Read More »

U hap eskpozita e piktorit nga Gostivari Bashkim Mexhiti

Në Qendrën Kulturore Informative në Shkup, mbrëmë u hap ekspozita personale, e katërmbëdhjeta me radhë, e piktorit të mirënjohur nga Gostivari, Bashkim Mexhiti. Në këtë ekspozitë Mexhiti u prezantua me rreth 30 piktura në teknikën akril, të realizuar kryesisht në dy vitet e fundit dhe i përkasin ciklit të titulluar …

Read More »

Art në zyrën e Bejtës

Gostivar, me 3 Gusht – 2017 Me iniciativë të Shoqatës Draudacum, është stolisur me vepra arti zyra e Kryetarit të Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta. Punimet artistike janë vepra të krijuara nga artistët pjesëmarrës të Kolonisë Aritstike Gostivari – 2017. Në shenjë respekti dhe mirënjohjeje për përkrahjen e gjithanshme …

Read More »

U bë hapja solemne e Ekspozitës Internacionale “Gostivari – 2017”

Gostivar, me 27 Qershor – 2017 Sonte në qytetin e Gostivarit, solemnisht u bë hapja e Ekspozitës Internacionale “Gostivari – 2017”, që organizohet me rastin e Ditës së Komunës së Gostivarit, 29 Qershorit nga Shoqata e Artistëve Figurativ të Maqedonisë “Draudacum” dhe me përprahje nga Komuna dhe Ministria e Kulturës. …

Read More »