Home / Kulturë (page 2)

Kulturë

Sivjet mbështetje për 69 projekte të industrive kreative

Shkup, 24 shkurt 2017 – Gjashtëdhjetë e nëntë prej 90 projekteve të paraqitura në Konkursin për financimin e projekteve të industrive kreative do të mbështeten sivjet nga Ministria e Kulturës. “Njohja e industrive kreative dhe në këtë kontekst edhe identifikimi i dimensionit prodhues ekonomik dhe profitabil i kulturës ishte një …

Read More »

Këngët e 28 Nëntorit që kanë hyrë në histori

Tiranë, 29 Nëntor 2016 28 nëntori, i njohur ndryshe si Dita e Flamurit, është festa që të gjithë shqiptarët e festojnë kudo nëpër botë. Një festë që bënë që flamurin kuq e zi të valojë në çdo qytet e në çdo shtëpi ku ka shqiptarë, e që plisi i bardhë …

Read More »

Panairi i punimeve artizanale në Tetovë

Tetovë, 6 nëntor 2016 Artizanë nga Kruja, Durrësi, Shkodra, Saranda, Gjirokastra e Ulqini, tashmë disa ditë kanë ekspozuar në Tetovë veshjet tradicionale të trojeve shqiptare, zbukurime për veshje punë dore, si dhe artin e përpunimit të perlave nga Saranda e Vlora. Këndi më i bukur i këtij panairi që organizohet …

Read More »

Promovohet romani “Një sagë e vogël” e publicistit Besnik Mustafaj

Dibër, 27 tetor 2016 Në organizim të pushtetit lokal të Dibrës sot u promovua romani “Një sagë e vogël” e autorit Besnik Mustafaj, politikan dhe publicist i njohur i Republikës së Shqipërisë dhe ish-shef i diplomacisë shqiptare. Në promovimin, i cili u mbajt në hapësirat e komunës, kryebashkiaku Ruzhdi Lata …

Read More »

Hapet Panairi i librit “Tetova 2016”

Tetovë, 25 tetor 2016 Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoni, prej 25 deri 29 tetor 2016, në Qendrën e Kulturës në Tetovë, organizon Panairin e librit “Tetova 2016”. Ky është panairi i pesëmbëdhjetë me radhë i librit shqip,i cili organizohet në qytetin e Tetovës nga Shoqata e Botuesve Shqiptarë. /Radio …

Read More »