Home / Kulturë (page 3)

Kulturë

UT do të organizojë Seminarin X Ndërkombëtar të Albanologjisë

Tetovë, me 29 Shtator 2016 Universiteti i Tetovës, më 30 shtator dhe 1 tetor të këtij viti, do të organizojë Seminarin X Ndërkombëtar të Albanologjisë. Seminari, sivjet do t’i zhvillojë punimet në katër sesione: të gjuhësisë, letërsisë, historisë dhe etnokulturës. Sipas organizatorëve, në seminarin e këtij viti, pritet të marrin …

Read More »

Sonte fillon Festivali i 25-të jubilar “Këngë Jeho”

Strugë, 5 gusht 2016 Festivali i sivjetëm shënon një çerek shekulli të funkcionimit, me interes të ruajtjes, përtrirjes dhe kultivimit të këngës popullore shqipe, valles popullore, kostumeve të rajoneve dhe viseve të ndryshme të gjeografisë shqiptare. Festivali vazhdon të mbetet festival jo garues por revial, por megjithate nuk do te …

Read More »

Kryrtari Bejta takoi poetët pjesëmarrës në Natën e Poezisë

Gostivar, me 1 Gusht – 2016 Në nder të pjesëmarrjes në manifestim dhe vizitës në qytetin e Gostivarit, kryetari, z. Nevzat Bejta pritini në kabinetin e tij poetët e pranishëm në manifestimin letrar “Vardar – rrjedhin vargjet”, që realizohet në suaza të manifestimit katërditor “Gosfest”, në qytetin e Gostivarit. “Sot …

Read More »

Gosfest, u mbajt manifestimi letrar “Vardar – rrjedhin vargje”

Gostivar, me 1 Gusht – 2016 Me pjesëmarrje të poetëve nga mërgata shqiptare dhe poetëve nga rajoni i Gostivarit dhe Tetovës, të dielën në mbrëmje u mbajt edicioni i dytë i natës së poezisë “Vardar – rrjedhin vargje”, që realizohet në kuadër të manifestimit dedikuar ardhjes së mërgimtarëve në vendlindje“Gosfest”. …

Read More »

Në Strugë fillon “K’tu fest”

Shkup, 24 korrik 2016 – Festivali artistik “K’tu Fest” do të fillojë sot edicionin e tretë të tij në Strugë, i cili do të zgjat deri më 29 korrik. Ashtu si zakonisht, aktorë shqiptarë edhe këtë vit do i prijnë këtij aktiviteti të madh që zhvillohet në qytetin e vogël …

Read More »