Home / Kulturë (page 4)

Kulturë

Akademik Luan Starova, dhuroi qindra libra për ITSHKSH-në

Shkup, 14 korrik 2016 – Shkrimtari i njohur, akademik Luan Starova, sot e ka vizituar Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me ç’rast bibliotekës së Institutit i ka dhuruar qindra botime nga biblioteka e tij e pasur personale. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, me këtë rast ka …

Read More »

Shehapi: Rritet mbështetja për filmat e autorëve shqiptarë

Shkup, 7 korrik 2016 – Rritet numri i projekteve të pranuara filmike nga produksionet dhe autorët shqiptarë, tregojnë rezultatet e konkursit të fundit të Agjencisë për film të RM-së për financimin e projekteve filmike, të cilat sot në konferencë shtypi i kumtoi, Behixhudin Shehapi, sekretar shtetëror në Ministrinë e Kulturës. …

Read More »

Kryetari i Gostivarit, Bejta takoi artistët pjesëmarrës në Koloninë Artistike Ndërkombëtare “Kombet e Bashkuara Artistike”

Gostivar, me 30 Qershor – 2016 Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta priti në Komunë artistët e artit figurativ pjesëmarrës në Koloninë Artistike Ndërkombëtare “Kombet e Bashkuara Artistike”, të organizuar nga Shoqata e Artistëve të Artit Figurativ “Draudacum”, me rastin e Ditës së Komunës së Gostivarit, 29 Qershorit. …

Read More »

Me 20 Qershor do të mbahet “Gostivar Future Music Festival”

Gostivar, me 17 Qershor 2016 Në mbështetje të artistëve të rinj nga Gostivari, Këshilli Rinor i Komunës së Gostivarit organizon edicionin e tretë të festivalit muzikor ,, Gostivar Future Music Festival’’. Evenimenti do të organizohet me 20 Qershor në qendër të qytetit dhe pjesëmarrës do të jenë artistë të rinj …

Read More »

ITSHKSH lidhi marrëveshje me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Shkup, me 13 mars – 2016 Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Skender Asani dhe kryetari iAkademisë të Shkencave të Shqipërisë, Akademik Muzafer Kërkuti, sot në ITSHKSH nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi midis këtyre dy institucioneve. Me këtë rast, drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se Instituti deri …

Read More »