Home / Kulturë (page 5)

Kulturë

Me 20 Qershor do të mbahet “Gostivar Future Music Festival”

Gostivar, me 17 Qershor 2016 Në mbështetje të artistëve të rinj nga Gostivari, Këshilli Rinor i Komunës së Gostivarit organizon edicionin e tretë të festivalit muzikor ,, Gostivar Future Music Festival’’. Evenimenti do të organizohet me 20 Qershor në qendër të qytetit dhe pjesëmarrës do të jenë artistë të rinj …

Read More »

ITSHKSH lidhi marrëveshje me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Shkup, me 13 mars – 2016 Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Skender Asani dhe kryetari iAkademisë të Shkencave të Shqipërisë, Akademik Muzafer Kërkuti, sot në ITSHKSH nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi midis këtyre dy institucioneve. Me këtë rast, drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se Instituti deri …

Read More »

ADEM DEMAÇI – 80 VJET. PROMOVIM NË SHKUP

Shkup, me 25 Maj 2016 Galerija Kombëtare e Maqedonisë në kuadër të kremtimeve për Vitin kushtuar Adem Demacit në 80-vjetorin e lindjes me Bibliotekën Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” organizojn nje aktivitet kulturor ekspozitë kushtuar 80 vjetorit të lindjes së veprimtarit të shquar shqiptar dhe simbolit të rezistencës kombëtare, Adem …

Read More »

Prej sonte fillon Ku-Fest festivali i parë i teatrove në Kumanovë

Kumanovë, 25 maj 2016 Për pesë netë, gjegjësisht prej sonte deri më 30 maj, Teatri i qytetit të Kumanovës do të jetë organizator i edicionit të parë të Festivalit të teatrove, Ku-fest. Gjatë këtyre netëve në skenën e Teatrit të Kumanovës do të ngjiten pesë teatro të ndryshme shqiptare nga …

Read More »

Dita botërore e teatrit

Shkup, 27 mars 2016 – Teatri mund të na tregojë gjithçka edhe se si zotërat jetojnë në qiell, edhe sesi të burgosurit kalben në shpella, edhe se si pasioni lartësohet edhe se si dashuria shkatërrohet, edhe se si njeriu i mirë nuk është i nevojshëm dhe se si mashtrimi mbretëron, …

Read More »

Violinisti Driton Gaxha, solist me Filarmoninë e Maqedonisë

Shkup, 17 mars 2016 – Filarmonia e Maqedonisë sonte në Shtëpinë e ARM-së do të mbajë koncert simfonik “Në ngjyrat e barokut”. Dirigjent do të jetë maestro Borjan Canev, ndërsa si solist do të prezantohet violisti shqiptar Driton Gaxha, i cili tanimë disa vite jeton dhe punon në Gjermani dhe …

Read More »