Home / Maqedoni

Maqedoni

Dogana do të mund të bllokoj llogarit bankare të qytetarëve

Drejtoria e Doganave nuk kërkon që të ketë mbikëqyrje të llogarive bankare të qytetarëve, po vetëm të ketë mundësi bllokimi të llogarive të personave që i kanë borxh këtij institucioni. Kështu ka deklaruar sot drejtori i Doganave, Gjoko Tanasoski, i cili ka shpjeguar se deri më tani këtë procedurë e …

Read More »

Dita e parë e Kurban Bajramit ditë jo pune për qytetarët e besimit islam

Dita e parë e Kurban Bajramit 21 gusht, është ditë jo pune për qytetarët e besimit islam në Republikën e Maqedonisë, konform Ligjit për festa të RM-së, bëri të ditur Ministria e Punës dhe Politikës Sociale. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale qytetarëve të besimit islam ia uron festën e …

Read More »

BDI apel ndaj mërgatës shqipëtare për referendumin: Me Votën Tuaj vendosni për të ardhmen e vendit dhe të brezave që vijnë

Të nderuar bashkëvendas në Diasporë! Më 30 korrik 2018, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, në bazë të Marrëveshjes së arritur ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë, mori vendimin për Referendumin që do të mbahet më 30 shtator 2018, në të cilin qytetarët do t’i përgjigjen pyetjes “A jeni …

Read More »

Elezi: Mjete te reja prej 6,5 milion euro për komunat për infrastrukturë dhe kopshte

Komunat do të mund të aplikojnë për 6,5 milion euro për projekte kapitale përmes Projektit për përmirësimin e shërbimeve komunale – MSIP. Autoritetet komunale duhet të përgatisin projekt propozime për të aplikuar në thirrjen publike, që do shpallet nga Ministria e financave në shtator. Projekti për përmirësimin e shërbimeve komunale …

Read More »

Gjergj Dedaj në Shkup fyen deputetë, kryetarë komunash e gazetarë

“Tyxharë lopësh”, “pronarë kërpudhash”, “analistë banalistë”, “deputetë të turpit” dhe “gazetarë mercenarë”, i ka quajtur Gjergj Dedaj të gjithë ata që kanë kritikuar emërimin e tij ambasador. Ambasadori i ri i Kosovës në Maqedoni, Gjergj Dedaj, tashmë ka marrë detyrën e tij. E me akomodimin e tij në Shkup, ai …

Read More »

Rasti i Almirit të vogël: A po ndikon pushteti aktual drejtpërdrejtë në drejtësi?!

Detaje të reja për ndikim të mundahëm të drejtëpërdrejtë pushtetit aktual mbi prokurorinë dhe gjyqësorin kanë dalur në shesh, shkruan Fakte. Gazetari nga Kumanova, Adrian Kerimi, ka vazhduar me publikimin e fotografive kompromituese, të cilat tregojnë lidhjet e afërta të vrasësit monstër të Almirit të vogël me struktura të larta …

Read More »

Sot shënohet 17 vjetori i nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit

Para 17 viteve në ditën e sotme u nënshkrua Marrëveshje e Ohrit, me të cilën iu dha fund konfliktit disamujor në Maqedoni në vitin 2001. Negociatat filluan në Shkup, e pastaj vazhduan në Ohër, ku përfunduan me parafimin e dokumentit më 10 gusht. Tre ditë më vonë më 13 gusht …

Read More »

Shehu fton qytetarët të kontrollojnë të dhënat në Listën zgjedhore për zbatimin e referendumit

Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka publikuar thirrjen drejtuar qytetarëve për kontroll të të dhënave në Listën zgjedhore për zbatimin e referendumit, listë kjo e cila në vazhdimësi po azhurnohet nga ana e KSHZ-së. E kontaktuar nga Flaka, nënkryetarja Ditmire Shehu potencoi që kontrolli mbi të dhënat në Listën zgjedhore për zbatimin …

Read More »

Tenderi i Ministrisë së Shëndetësisë për reagjentët, Prokuroria ngriti procedurë parahetimore

Pas vendimit të komisionit, pas së cilës Ministria e Shëndetësisë (MSH) e prishi tenderin për furnizim publik të testeve dhe reagjentëve për analizat biokimike, imunologjike, hematologjike dhe kuagulative, Prokuroria Themelore Publike ka ngritur procedurë parahetimore. “Procedura parahetimore është rezultat i artikujve të publikuar nga ana e më shumë mediave në …

Read More »

Agjencioni për punësim: Mungojnë punëtorë profesionistë dhe zejtarë

Tregu i punës ka nevojë për zejtarë, ndërsa nga ana tjetër sektori real është i përmbytur me ekonomistë dhe juristë. Të dhënat e Agjencisë së Punësimit tregojnë se qytetarët kanë më shumë interes për vendet e punës – programues, kontabilist, ekonomistë dhe juristë, farmacistë dhe dizajner grafik. Por, në të …

Read More »