Home / Maqedoni (page 2)

Maqedoni

Inspektorati Qendror Shqiptar dhe Këshilli i Inspektorateve të Maqedonisë angazhohen për inspektimet e formalizuara online

Tiranë, me 19 Prill 2017 Në ambientet e Inspektoratit Qendror ishin për vizitë me ftesë të Inspektorit të Përgjithshëm, Z. Shkëlqim Hajdari, Kryetari dhe Presidenti i Këshillit të Inspektorateve të Republikës së Maqedonisë Z. Vlatko Ilievski, bashkë me anëtarët e Këshillit Z. Fitim Lloga dhe Z. Qeramedin Selimi. Vizita kishte …

Read More »

Rritet numri i filloristëve, ulet i nxënësve të shkollave të mesme

Shkup, 24 mars 2017 – Në vitin shkollor 2016/2017 në shkollat e rregullta fillore në Maqedoni janë evidentuar 192.715 nxënës që paraqet rritje për 3,6 për qind në krahasim me vitin shkollor paraprak, kumtoi sot Enti Shtetëror për Statistikë. Në shkollat e mesme, ndërkaq, janë regjistruar 76.394 nxënës që paraqet …

Read More »

Vitin e kaluar në Maqedoni 35 këmbësorë e kanë humbur jetën

Shkup, 24 mars 2017 – Në Republikën e Maqedonisë në vitin 2016, 35 këmbësorë e kanë humbur jetën në aksidente komunikacioni, ndërsa 871 persona këmbësorë janë lënduar në aksidente komunikacioni. Nga këmbësorët që kanë humbur jetën, një person është 14 vjeç, tre persona janë në moshë prej 25-40 vjet, 14 persona …

Read More »

Është ulur borxhi publik dhe shtetëror

Shkup, 24 mars 2017 – Borxhi shtetëror dhe publik janë ulur pas revidimit të bruto-prodhimit vendor, kumtoi në ueb-faqen e saj Ministria e Financave. Në pajtim me të dhënat e Entit shtetëror të statistikave, vlera e BPV-së për vitin 2016 është rritur në 9,862 miliardë euro përkatësisht është më e lartë …

Read More »

Prej ditës së Shtunë fillon llogaritja verore e kohës

Shkup, 24 mars 2017  – Prej ditës së shtunë drejt së dielës me zhvendosje të akrepave të orës për një orë përpara, respektivisht prej orës 2 në orën 3 pas mesnate, fillon llogaritja verore e kohës. Kalimi i llogaritjes prej dimërore në verore të kohës është vendosur me arsye se “vazhdohet” …

Read More »

Ndryshimet ligjore tatimore mbingarkesë dhe shpenzime për tatimpaguesit

Shkup, 23 mars 2017 – Ndryshimet ligjore për regjistrimin për pagesën e TVSH-së për personat fizik të cilët kryejnë veprimtari ekonomike dhe pragu i zvogëluar për regjistrim prej dy milionë denarë në një milionë denarë është ngarkesë dhe shpenzime shtesë për tatimpaguesit. Nevojitet transparencë më e madhe dhe fushatë për …

Read More »