Breaking News
Home / Religjion (page 3)

Religjion

Iftar Ndërfetar tradicional më Xhaminë e Bernës

Bernë, me 2 Korrik 2016 Në Xhaminë e Bernës në Zvicër u shtruar një Iftar ndërfetar në të cilën morën pjesë Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, znj. Suzan G. LeVine, Ambasadori i Kosovës, z. Mustafë Xhemaili, përfaqësuesi i Bashkësisë Islame të Kosovës, Hoxhë Ekrem Simnica, kryetari i Rrjetit …

Read More »

Stamboll, thirret ezani i parë në Aja Sofia pas 85 vitesh

Stamboll, 2 korrik 2016 Në Aja Sofinë e famshme të Stambollit, mëngjesin e sotëm për herë të parë pas 85 vitesh u thirr ezani i namazit të sabahut, raporton Anadolu Agency . Me rasrtin e shënimit të natës së 27-të të muajit të Ramazanit, Natës së Lejlet-ul-Kadrit, mbrëmë në Aja …

Read More »

Nata më e begatë – Nata e Kadrit

Shkup, 2 korrik 2016 “Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e dobishme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe Shpirti (Xhibrili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje. Ajo (që përcakton Zoti) …

Read More »

Forumi Rinor Islam shënoi fillimin e muajit ramazan

Shkup, me 06 Qershor 2016 Në Çarshinë e vjetër të Shkupit, para xhamisë Murat Pasha, Forumi Rinor Islam organizoi manifestimin tradicional “Mirë se erdhe muaji Ramazan”. Me recitimin e disa ajeteve Kuranore u shënua fillimi i këtij muaji, duke vazhduar më pas me program të pasur artistik. Fjalët përshëndetëse, nga …

Read More »

Kryetari Ahmeti uron besimtarët myslimanë për Ramazan

Tetovë, me 06 Qershor 2016 Të nderuar, Ju lutem më lejoni që në emër të të gjithë anëtarëve të Bashkimit Demokratik për Integrim si dhe në emrin tim personal, t’i uroj të gjithë besimtarët mysliman për fillimin e muajit të sakrificës dhe reflektimit, muajin e madhërishëm të Ramazanit. Ky muaj …

Read More »

FRI uron Ramazanin, muajin e vetëdijesimit

Shkup, me 06 Qershor 2016 Forumi Rinor Islam uron të gjithë besimtarët mysliman për fillimin e muajit Ramazan. Në këtë muaj të paqes e reflektimit, në muajin e përulësisë për mirëqenie shpirtërore e përkuljes për shpërblime, urojmë ditët tuaja të jenë të mbushura me mbarësi. Ramazani, duke qenë muaj i …

Read More »