Breaking News
Home / Lajme / Nënshkruhet Marrëveshje për bashkëpunim ndërmjet Kembrixhit dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës për shkollat e mesme profesionale dhe gjimnazet

Nënshkruhet Marrëveshje për bashkëpunim ndërmjet Kembrixhit dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës për shkollat e mesme profesionale dhe gjimnazet

Shkup, me 7 Nëntor 2016
Me rastin e thellimit të bashkëpunimit ndërmjet Kembrixhit dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës në Republikën e Maqedonisë, sot ministri i Arsimit dhe Shkencës Pishtar Lutfiu, mori pjesë në evenimentin e nënshkrimit të Marrëveshjes për vazhdimin e bashkëpunimit me Qendrën Ndërkombëtare për programe mësimore pranë Universitetit Kembrixh gjatë periudhës së ardhshme katërvjeçare.
Të pranishëm në këtë eveniment ishin Zëvendës ministri i Arsimit dhe Shkencës z.Spiro Ristovski, drejtori i përgjithshëm i Qendrës Ndërkombëtare për programe mësimore – Kembrixh , z. Majkëll O’salivan, drejtoresha për zhvillim pranë Qendrës Ndërkombëtare për programe mësimore – Kembrixh, z-nja Kllaudija Bigford Smit, udhëheqës i projekteve ndërkombëtare pranë Qendrës Ndërkombëtare , z- nja Heder Sonders dhe drejtoresha e Byrosë për Zhvillimin e Arsimit në Republikën e Maqedonisë, z-nja Vesna Horvatoviq.
“Bëhet fjalë për bashkëpunim me institucionet me renome botërore në sferën e krijimit dhe furnizimit të vendeve me programe mësimore dhe me tekste shkollore më cilësore. Institucioni me të cilin, gjatë katër viteve të kaluara , së bashku me shumë punë dhe përkushtim të madh, arritëm të krijojmë sistem bashkëkohor dhe konkurrues kombëtar arsimor në arsimin fillor, ku të gjithë nxënësit, matematikën dhe lëndët e shkencave natyrore- kimi, fizikë dhe biologji i mësojnë përmes programeve mësimore më bashkëkohore dhe teksteve shkollore të adaptuara sipas veçorive tona kombëtare, të cilët në mënyrë të konsiderueshme ndryshuan dhe avancuan zhvillimin dhe konceptin e mësimdhënies” theksoi Lutfiu.
Në fjalimin e tij më tej ministri Lutfiu gjithashtu theksoi qëllimin dhe punën e palodhur gjatë 3 viteve të fundit , të cilën tani më arritëm ta realizojmë.
“Ky bashkëpunim për ne është nder i veçantë dhe privilegj. Vendi ynë është vendi i vetëm në rajon i cili zbatoi sistemin arsimor të Kembrixhit në arsimin e fillor. Siç theksova edhe në fillim , ne do të vazhdojmë me zbatimin dhe zgjedhjen e këtij sistemi cilësor në nivel kombëtar, përmes reformimit të programeve mësimore dhe teksteve shkollore nga lënda e matematikës dhe shkencave natyrore edhe në arsimin e mesëm, në të gjitha shkollat e mesme profesionale dhe gjimnaz” potencoi ministri Lutfiu.
Kjo Marrëveshje , përveç adaptimit dhe hartimit të programeve mësimore, në bazë të së cilave do të përgatiten tekstet shkollore, zakonisht këtu përfshihet edhe trajnimi, mbështetja e vazhdueshme profesionale – dhe këshilluese për mësimdhënësit sipas lëndëve përkatëse, si dhe mbikëqyrja e implementimit të përgjithshëm.
Marrëveshja e re për bashkëpunim u nënshkrua nga z-nja Vesna Horvatoviq – drejtoreshë në Byron për Zhvillimin e Arsimit dhe z-ti Majkëll O’salivan, drejtorë i përgjithshëm i Qendrës Ndërkombëtare për programe mësimore Kembrixh. /Radio Vala

987 total views, 1 views today

About RV2

Check Also

(Video) Karateistet Alma Pollozhani, Drenusha dhe Diellza Sejdijaj në emisionin Sporti Shqiptar në Zvicër

Grenchen, me 27 Janar 2020 Për herë të parë në emisionin javor Sporti Shqiptar në …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: