Delegacioni i Kosovës mori pjesë në takimin e organizuar nga OBT dhe CEFTA në Gjenevë

Gjenevë, më 24 mars 2016 – Nga 14-18 mars, në Gjenevë është zhvilluar takimi e organizuar nga Organizata Botërore e Tregëtisë (OBT), Sekretariati i CEFTA-së në formën e një Workshopi për Marrëveshjen për Lehtësimin e Tregëtisë. Nga Republika e Kosovës delegacioni ishte i përbërë prej Ilir Salihut, këshilltar i lartë (Ministria e Tregtisë dhe Industrisë), kryesues i delegacionit, Habil Zeqiri, përfaqësues i Ministrisë së Bujqësisë e autoriteti përgjegjës për masat sanitare dhe fitosanitare dhe Bujar Haxhidauti, përfaqësues i Doganës së Kosovës. Në emër të Ambasadës së Republikës së Kosovës në Zvicër, delegacioni kosovar është shoqëruar gjatë gjithë kohës nga konsulli i përgjithshëm Ramadan Avdiu dhe sekretari i parë Rexhep Bajraktari.

Përveç delegacionit kosovar, ishin të përfaqësuar të gjitha shtetet anëtare të CEFTA-së, si dhe përfaqësues të disa organizatave ndërkombëtare me karakter ekonomik (WTO, UNCTAD, UNIDO, World Bank, ITC, UNECE).

Workshop-i është organizuar nga Organizata Botërore e Tregtisë (përfaqësuar nga Sheri Rosenow, nga Sekretariati) dhe Sekretariatit të CEFTA. i cili përfaqësohej nga Umut Ergezer. 

Përveç sqarimeve dhe shkëmbime përvojash rreth implementimit të protokollit për ndryshimin e marrëveshjes se Marrkëshit për themelimin e Organizatës Botërore të Tregtisë, dhe më saktësisht, rreth Marrëveshjes për Lehtësimin e Tregtisë (nëntor 2014), ky takim është shfrytëzuar që të bëhet një pasqyrim i gjendjes aktuale nga secili shtet i pranishëm. Në këtë drejtim, Kosova, përkundër faktit që ende nuk është anëtare e OBT-së, ka informuar për plotësimin e shumë kushteve të nevojshme për zbatim e Marrëveshjes për Lehtësimin e Tregtisë. /Radio Vala

 1,024 total views,  1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

(Video) FC Prishtina Bern shënon fitore bindëse përpara publikut vendas

 4,829 total views,  11 views today

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: