MSH propozon ligj për përdorimin e kanabisit për qëllime mjekësore

Shkup, 16 dhjetor 2015

Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Agjencinë për Barëra dhe Mjete Mjekësore e Republikës së Maqedonisë përgatiti Propozim-ligj për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për kontroll të drogave dhe substancave subtropike në drejtim të përdorimit të kontrolluar legal të prodhimeve nga kanabisi për qëllime mjekësore në Republikën e Maqedonisë.

Sipas Propozim-ligjit, kanabisi do të mund të prodhohet dhe shfrytëzohet vetëm në Maqedoni. Do të mund ta prodhojnë vetëm persona juridik.

Këtë sot në konferencë për shtyp e theksoi ministri i Shëndetësisë, Nikolla Todorov, i cili tha se Propozim-ligji për legalizim të kanabisit për qëllime mjekësore do të parashtrohet në procedurë qeveritare, ndërsa të dielën do të organizojnë edhe një debat publik për të dëgjuar edhe propozime plotësuese, sugjerime dhe vërejtje në drejtim të përmirësimit të Propozim-ligjit.

Në këtë mënyrë, theksoi minsitri, praktikisht e ndjekim edhe trendit zhvillimor në BE, ku deri në tetor, gjithsejt 13 vende mundësuan përdorimin e preparateve në bazë të litarit për qëllime mjekësore, e ato janë Çekia, Finlanda, Rumania, Italia, Spanja, Holanda, Franca, Austria, Portugalia, Gjermania, Anglia, Sllovenia dhe Kroacia.Radio/Vala

 871 total views,  1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Mickoski: Një ditë pas ditëlindjes sime, më 30 shtator do ta shihni vendimin tim për referendumin

E shfrytëzoj këtë rast t’u drejtohem personalisht qytetarëve të Republikës së Maqedonisë, ndërkaq e njëjta …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: