Salija: Mbrojta e vlerave urb-arkitektonike të Gostivarit është pikësynim dhe parametër

Gostivar, me 18 Prill – 2016

Propozim vendim për miratimin e propozim ndryshimit të Planit Gjeneral Urbanistik (PGJU), të qytetit të Gostivarit për periudhën e planit (2011-2021), ishte pika kyçe e seancës së 30 me radhë të Këshillit të Komunës së Gostivarit. Me shumicë votash, këshilltarët komunal dhanë dritë të gjelbër ndaj këtij vendimi me interes publik për qytetin e Gostivarit.

Jeton Salija, udhëheqës i Sektorit për urbanizëm, komunikacion, veprimtari komunale dhe mbrojtje të mjedisit jetësor, para këshilltarëve deklaroi që Plani Gjeneral Urbanistik mbulon gjithë hapësirën e komunës dhe ofron orientimet detale për udhëzim të zhvillimit të qytetit. Ai njoftoi se sipërfaqja e përfshirjes së planit është prej 804.194 ha.

“Mbrojta e vlerave urb-arkitektonike të Gostivarit është pikësynim dhe parametër i cili qëndron në shërbim jo vetëm të ruajtjes së këtyre vlerave por edhe të profilimit të ardhshëm të qytetit të Gostivarit. Banimi i ri është i nevojshëm për shkak të rritjes së popullsisë dhe për shkak se është shtuar numri i familjeve të reja me kërkesa për banim të ri me çka në plan është planifikuar për zhvillimin në dhjetëvjeçarin e ardhshëm”, tha Salija, duke shtuar që ndërtimi si veprimtari e dytë ekonomike duhet të transformohet në një ekonomi të suksesshme për arsye të rritjes së madhe të kërkesave për nderim

“Trafiku i integruar brenda një njësie, si i ndërsjellë në mes të njësive, dhe ai i të gjitha njësive me trafikun qendror të qytetit, përmes të gjitha modaliteteve brenda distancave të propozuara, do të mundësonte funksionim cilësor të trafikut të qytetit të Gostivarit. Gjatë planifikimit të ritë qytetit të Gostivarit është bërë analiza e sipërfaqeve ekzistuese të komunës kadastrale të qytetit të Gostivarit dhe raporti i kësaj sipërfaqeje me kufirin e ri të qytetit. Sipërfaqet orientuese për 804 ha janë dhënë përmes aplikimit të standardeve të sipërfaqeve të nevojshme për banorë”, shtoi Salja.

/Radio Vala

18_04_2016_jeton_salija

 1,083 total views,  1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

(Video) Renova në pritje të sfides europiane, Islami: Jemi mirë të përgatitur

Yerevan, me 26 Gusht 2020 KF Renova ka mbërritur në kryeqendrën e Azerbajxhanit në Yerevan. …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: