Është rritur transporti rrugor, është zvogëluar transporti hekurudhor dhe ajror

Shkup, 4 mars 2016 – Në tremujorin e katër të vitit 2015, numri i udhëtarëve në transportin rrugor ka qenë 1.927.000, në transportin hekurudhor 352.000, në transportin urban-ndërurban 22.433.000, përderisa në transportin ajror 375.600.

Sipas Entit Shtetëror për Statistikë, në krahasim me tremujorin e katërt nga viti 2014, sasia e mallit të transportuar në transportin rrugor është rritur për 39,7 për qind, në transportin hekurudhor është zvogëluar për 32 për qind, përderisa në transportin ajror ulja arrin 10,3 për qind./Radio Vala

 1,136 total views,  1 views today

About Kasam Selimi

Check Also

Mickoski: Një ditë pas ditëlindjes sime, më 30 shtator do ta shihni vendimin tim për referendumin

E shfrytëzoj këtë rast t’u drejtohem personalisht qytetarëve të Republikës së Maqedonisë, ndërkaq e njëjta …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: