Grimcat PM 10 arritën deri 100 mikrogramë

Shkup, 29 janar 2016 – Në komunat e Shkupit gjatë natës koncentrimet e PM 10 në ajër arritën deri 835 mikrogramë në emtër kub. Në Qendër, koncentrimi maksimal është matur në orën tre prej 537 mikrogramëve, Në Lisiçe 835 në orën 22, në Rektorat 623, në Gazi Babë 490 mikrogramë dhe në Karposh 322 mikrogramë në metër kub. Në Tetovë janë amtur 828 mikrogramë në orën 23.

Sot ajri më i ndotur është në komunën Qendër. Sipas matjeve të Minsitrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, sot në mëngfjes është matir koncentrimi i grimcave PM10 prej 276 mikrogramëve në metër kub. Në Karposh 207, Lisiçe 182, afër Rektoratit 146 dhe në Gazi Babë 136 mikrogramë.

Në Tetovë janë matur 218 mikrogramë. Në Manastir 64 dhe 63 mikrogramë./Radio Vala

About Kasam Selimi

Check Also

Mickoski: Një ditë pas ditëlindjes sime, më 30 shtator do ta shihni vendimin tim për referendumin

E shfrytëzoj këtë rast t’u drejtohem personalisht qytetarëve të Republikës së Maqedonisë, ndërkaq e njëjta …

Lini një Përgjigje

Këtë e pëlqejnë %d blogues: