Arsim

Alumni-t e UEJL-së, yjet e suksesit në botë

Тë mërkurën (10 tetor) rektori i Universiteti të Evropës Juglindore (UEJL), Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, dekani i Fakultetit të Shkencave dhe Teknologjive Bashkëkohore, Prof. Dr. Adrian Besimi dhe koordinatori i projekteve në Parkun Teknologjik të UEJL-së , Prof. Dr. Azir Aliu, pritën në një takim miqësor, ligjëruesin nga Universiteti …

Read More »

19 Mësimdhënës gostivaras marrin Vendime pune në kohë të pa caktuar

Sot, prej punës së tyre të përkushtuar, 19 mësimdhënës e punonjës në shkolla fillore dhe të mesme merituan transformimin e vendit të punës nga koha e caktuar në kohë të pacaktuar.Në një ceremoni solemne së bashku me drejtorët e shkollave, ndamë vendimet për secilin nga këta misionarë për të ardhmen. …

Read More »

Rritet numri i filloristëve, ulet i nxënësve të shkollave të mesme

Shkup, 24 mars 2017 – Në vitin shkollor 2016/2017 në shkollat e rregullta fillore në Maqedoni janë evidentuar 192.715 nxënës që paraqet rritje për 3,6 për qind në krahasim me vitin shkollor paraprak, kumtoi sot Enti Shtetëror për Statistikë. Në shkollat e mesme, ndërkaq, janë regjistruar 76.394 nxënës që paraqet …

Read More »

Në Gostivar u mbajt manifestimi tradicional tradicional dedikuar festës së 7 Marsit

    Gostivar, me 8 Mars – 2017   Me intonimin e himnit kombëtar nga korri i nxënësve në dirigjim të profesoreshës së artit muzikor, Fjolla Useini filloi manifestimi tradicional dedikuar festës së 7 Marsit, ditës së rmësënjtorës së parë në gjuhën shqipe, që organizohet nga Komuna dhe Qendra për …

Read More »

Halili: 7 Marsi, dita e kthesave të mëdha për arsimin dhe ngritjen kolektive të shqiptarëve

Tetovë, me 7 Mars 2017 Sot festohet 130 vjetori i Ditës së Arsimit shqip, me nderimin dhe vlerësimin për mësuesit dhe pedagogët të cilët me zell ushtrojnë detyrën e arsimimit të brezave të rinjë. “Me këtë rast, vizitova sh.f. “Naim Frashëri”, çerdhen e diturisë ku dhe unë pata rastin të …

Read More »

Ministri Lutfiu uron mësimdhënësit me rastin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit

Shkup, 7 mars 2017 – Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Pishtar Lutfiu, me rastin e kremtimit të 7 Marsit – Ditës së Mësuesit, uron të gjithë mësimdhënësit për këtë ditë që simbolizon hapjen e shkollës së parë dhe fillimin e mësimit të shkronjave shqipe. “Të dashur mësues, duke ju uruar 7 …

Read More »

Zëvendëskryeministri Halili dënon sulmin vandal ndaj Shtëpisë së Alfabetit shqip në Manastir

Shkup, me 7 Mars 2017 Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Maqedonisë, Festim Halili ka dënuar sulmin vandal ndaj Shtëpisë së Alfabetit Shqip në Manastir, që ka ndodhur në Ditën e Mësuesit. “Dënoj sulmet vandale ndaj Shtëpisë së Alfabetit shqip në Manastir dhe apeloj deri tek organet kompetente që urgjentish të zbardhin …

Read More »

USHT i filloi punimet ,,Java e veçantë studimore”

  Në Universitetin e Tetovës, sot u bë hapja solemne e aktiviteti ,,Java e veçantë studimore”. Ky aktivitet realizohet nga Fakulteti Filozofik i Universitetit të Tetovës në bashkëpunim me Shoqatën ,,Arsimi” nga Zvicra. Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti tha se, Universiteti ynë mbetet i përkushtuar në …

Read More »

Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup, organizon Manifestim me rastin e 130 vjetorit të shkollës së parë shqipe

Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup, organizon Manifestim me rastin e 130 vjetorit të shkollës së parë shqipe Shkup, me 5 Mars 2017 Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup, me rastin e 130 vjetorit të shkollës së parë shqipe dhe vitin themeltar të këtij universiteti, organizon Manifestim me temë: “Rrita e arsimit …

Read More »

Nxënësit e klasës së tretë të shkollës fillore “Bashkimi”, vizitojnë Komunën e Gostivarit

Gostivar, me 2 Mars 2017 Në lëndën nga Kultura Qytetare, parashihet që nxënësit e shkollave fillore të njihen dhe vizitojnë institucionet publike. Sot, nxënësit e klasës së tretë të shkollës fillore “Bashkimi” bashkë me mësuesen e tyre, vizituan Komunën e Gostivarit. Fillimisht, në zyrë e vete i takoi sekretarja e …

Read More »