Lajme nga Zvicra

Integrim i personave me aftësi të kufizuara në punë në Maqedoninë e Veriut me mbështetje të Diasporës (Video)

Cyrih, me 31 Janar 2020 “Integrim i personave me aftësi të kufizuara në tregun e punës në Maqedoninë e Veriut”, ishte ngjarja e zhvilluar me diasporën në Zvicër, me qëllim që të njihen dhe hulumtojnë se çfarë mund të bënin ata për të mbështetur punësimin e personave me aftësi të …

Read More »

(Video) Sporti Shqiptar në Zvicër 18 me Bylent Rexhepin, trajnerin e KF Shqiponjave

Ndikimi dhe pasojat në sport nga virusi Korona, e sidomos në Sportin Shqiptar në Zvicër, trajtohet edhe në emisionin e 18-të, gjegjësisht edhe emisionin e tretë me radhë nëpërmjet video lidhjes, me Skype, në TV Syri. Se si shkojnë stërvitjet vetanake, a ka ndikuar dhe sa ka ndikuar izolimi nga …

Read More »

(Video) Sporti Shqiptar në Zvicër 17 me Enver Hajdarin dhe Kosta Papan, FC Dardania Basel

Sporti Shqiptar në Zvicër, emisioni i 17-të Bashkëbisedim nëpërmjet video lidhjes/Skype me drejtuesit e FC Dardanisë së Baselit, Enver Hajdarin, Drejtor Sportiv i klubit dhe Kosta Papan, Përgjegjës për informim dhe marrëdhënie mediat te Dardania. I falënderoj për përkrahje financiare të emisionit, Shqiprim Salihun dhe Lindim Jusufin. Autor dhe Udhëheqës …

Read More »

(Video) Sporti Shqiptar në Zvicër 16 me Samir Idrizin, trajner i FC Albania Zürich

Miq dhe dashamirë të emisionit Sporti Shqiptar në Zvicër, për shkak të përhapjes së virusit Korona, ka ndikuar që emisionin e 16-të dhe në vazhdim, deri në normalizim të gjendjes, emisionet ti zhvillojmë nëpërmjet video lidhjeve me Skype. Këto rrethana, kanë ndikuar që edhe emisionit t’ia përshtatim me aktualitetin dhe …

Read More »

(Video) Boksierët Hadis dhe Festim Ademi në Sportin Shqiptar në Zvicër 15

Për dallim nga emisionet e kaluara, në emisionin e 15-të, kam të ftuar sportistë të rinj shqiptarë në Zvicër, të cilët janë në ngritje. Kam të ftuar dy boksierët e rinj, vëllezërit Hadis dhe Festim Ademin, të cilët po punojnë dhe angazhohen shumë, që të arrijnë në majat e suksesit …

Read More »

(Video) Drejtuesit e Motoristave Shqiponjat në Sportin Shqiptar në Zvicër 14

Në Zvicër, ekzistojnë disa klube motoristike shqiptare dhe në emisionin e 14-të, Sporti Shqiptar në Zvicër në TV Syri, kam të ftuar, një nga klubet më të vjetra, klubin Shqiponjat, i themeluar përpara 17-të viteve. Si funksionon një klub motoristik, çfarë aktivitetesh realizojnë e çfarë aktivitetesh kanë realizuar deri më …

Read More »

(Video) Drejtuesit e FC Iliria Solothurn në Sportin Shqiptar në Zvicër 13

Në emisionin Sporti Shqiptar në Zvicër ishte koha për të folur për FC Ilirinë, ekipin e vetëm shqiptar në Kantonin e Solothurn-it. Për Shqiponjat e Solothurn-it në emisionin e 13-të, flasin kyetari Rahim Dakaj, drejtori sportiv, Ejup Ismaili dhe përgjegjësi i i ekipeve të të rinjve/juniorëve, Valon Morina, Në historikun …

Read More »

(Video) 14-të herë kampioni i Zvicrës në Karate, Fehmi Mahalla i ftuar në Sportin Shqiptar në Zvicër

Në emisionin e 12-të në Sporti Shqiptar në Zvicër, kam ftuar për ta njohur edhe unë personalisht, por mbi të gjitha për të lenë një rrëfim ekskluziv për gjeneratat e reja, ish karateistin shqiptar, më i suksesshmi në Zvicër, Fehmi Mahallan, që mban REKORD, si 14-të herë Kampion në shtetin …

Read More »

(Video) Albertoz Murtaj, trajneri i FC Besa Biel, i ftuar në emisionin Sportin Shqiptar në Zvicër

Në emisionin e 10-të, Sporti Shqiptar në Zvicër, i ftuar është Albertoz Murtaj, trajner i FC Besa Biel/Bienne. Albi flet për fillimet e Besës, për Besën e sotme dhe të të ardhmes. Ai tregon se si ishin gjashtë ndeshjet e para me Besën, në sezonin e parë. Për më tepër, …

Read More »

(Video) Amir Shafi, trajneri i FC Wil U20 në emisionin Sporti Shqiptar në Zvicër 8

Grencehn, me 3 Shkurt 2020 Në emisionin e 8-të të Sportit Shqiptar në Zvicër të Kasam Selimit, është i ftuar trajneri i ekipit U20 të FC Wil 1900-it, Amir Shafi. Amiri tregon se si ka nisur karriera e tij si Trajner te FC Wil-i, çfarë shkon dhe çfarë nuk shkon …

Read More »