Breaking News
Home / Kulturë

Kulturë

U mbajt manifestimi Tradicional KORITA FESTON 2018

Koritë/Gostivar, më 29 Korrik 2018 Të dielën e fundit të Korrikut, në fshatin Koritë të Gostivarit u mbajt manifestimi i pestë Tradicional KORITA FESTON 2018. Qindra karitas, vendali, të shpërngulur në vendbanime tjera të Gostivarit dhe Tetovës, mërgimtarë të migruar nëpër Europë që janë me rrënjë dhe origjinë nga ky …

Read More »

Çiklistët nga Tetova arrijnë në kufirin e Arabisë Saudite

Dy çiklistët nga Tetova, Amir Asllani dhe Senad Idrizi të cilët më 23 qershor janë nisur me biçikleta për në Haxh, kanë arritur në kufirin Al Mudawera, Jordan- Saudi. Ata për momentin janë duke pritur pqër të kaluar kufirin dhe të hyjnë në shtetin saudian. Që nga 23 qershori, deri …

Read More »

Hapet Kolonia Ndërkombëtare Artistike 2018 në Tetovë

SEKRETARI AZIRI BËRI HAPJEN ZYRTARE TË KOLONISË NDËRKOMBËTARE ARTISTIKE Sekretari shtetëror në Ministrinë e Kulturës z. Valmir Aziri bëri hapjen e edicionit të nëntë me radhë të Kolonisë Ndërkombëtare Artsitike 2018. Ky eveniment organizohet nga Galeria e Arteve Pamore në Tetovë dhe tani më në mënyrë tradicionale mbahet në Kodrën …

Read More »

Portieri Zamir Rasimi i FC Willit në KF Dardaninë e St. Gallenit

St.Gallen, me 27 Janar 2018 Drejtuesit e Klubit të Futbollit Dardania nga St. Galleni kanë angazhuar nga ekipi i dytë i FC Willit, portierin Zamir Rasimi, përcjellin RadioVala dhe Albsport.ch. “Ne e mirëpresim ngrohtësisht Zamirin dhe i deshirojmë atij shumë fat KF Dardaninë”, thuhet në njoftimin e klubit shqiptar nga …

Read More »

Ekspozitë individuale e Burhan Ahmetit në Çifte Hamam

Në Galerinë Kombëtare të Maqedonsië, mbrëmë u hap ekspozita personale e artistit figurativ Burhan Ahmeti. Artisti gostivaras, në këtë ekspozitë u prezantua me tetëdhjetë vepra – grafikë dhe pikturë. Pikturat janë të punara në teknikën akril në pëlhurë, ndërsa grafikat në teknikat gjilpërë e thatë, akuatintë, drugdhendje, litografi, bakërshrkim, monotipi …

Read More »

U hap eskpozita e piktorit nga Gostivari Bashkim Mexhiti

Në Qendrën Kulturore Informative në Shkup, mbrëmë u hap ekspozita personale, e katërmbëdhjeta me radhë, e piktorit të mirënjohur nga Gostivari, Bashkim Mexhiti. Në këtë ekspozitë Mexhiti u prezantua me rreth 30 piktura në teknikën akril, të realizuar kryesisht në dy vitet e fundit dhe i përkasin ciklit të titulluar …

Read More »

Art në zyrën e Bejtës

Gostivar, me 3 Gusht – 2017 Me iniciativë të Shoqatës Draudacum, është stolisur me vepra arti zyra e Kryetarit të Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta. Punimet artistike janë vepra të krijuara nga artistët pjesëmarrës të Kolonisë Aritstike Gostivari – 2017. Në shenjë respekti dhe mirënjohjeje për përkrahjen e gjithanshme …

Read More »